atletiekunie

  • 0

Trail

Trail

Trail running wordt steeds populairder. Helemaal niet zo vreemd, want deze vorm van hardlopen is uitdagend en totaal anders vergeleken met je allround hardlooprondjes en duurlopen op geasfalteerde paden. Omdat je op andere paden loopt en veel van je gewrichten vraagt, is het belangrijk om hier een speciale hardloopuitrusting voor te kopen. Geen zorgen, bij RunningDirect bestel je alles onder één dak.

Wat is trail running?

Trail running is simpelweg lopen op onverharde paden. Loop je binnenkort voor het eerst een van de trail running routes bij jou in de buurt, dan merk je dat deze vorm van hardlopen uitdagend, avontuurlijk en vooral erg leuk is. Doordat de meeste paden voor 80%-90% off-road zijn, verken je prachtige natuur. Fijn als je graag een keer je standaard hardlooprondjes afwisselt of graag mooie gebieden bij je in de buurt verkent. Nu je weet wat trail running is, wordt het tijd om je te verdiepen in je ‘hardloopgear’.

Trail running voor beginners, waar op te letten?

Begin je net met trail running, dan moet je je loopstijl hier aanzienlijk op aanpassen. Misschien ben je al gewend om de 10K binnen een uur uit te lopen of jij bent een van de strijders die een marathon uit heeft gelopen. Het doseren van je energie is cruciaal tijdens een trail run. Dit betekent dat niet alleen beginners, maar ook ervaren atleten ervoor kiezen om al wandelend een beklimming af te leggen. Tip! Zorg ervoor dat, als je bergopwaarts loop, je je afduwt met je handen op je bovenbenen. Hierdoor bespaar je spierkracht in je benen en zet je je core flink aan het werk.

Trail running kleding en trail running schoenen bestel je bij RunningDirect

Nu je een helder beeld hebt over waar je na moet denken voordat je begint met lopen, komt het leuke gedeelte eraan. Tijd om je hardloopoutfit samen te stellen! Je kiest bij ons uit een mooie collectie trail running kleding en trail running schoenen van merken als ASICS, Nike en Compressport. Deze producten zijn van allerlei handige technologieën voorzien om het jou net even wat gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan een siliconen grip op de bovenbenen van een hardlooptight zodat je je makkelijker afzet, strategisch geplaatste noppen op de zool voor veel tractie en hardloopshirts met een hoog ademend vermogen.

Schrijf je in voor trail running events

Wellicht heb je al eens de Tilburg Ten Miles, de TCS Amsterdam Marathon, de Groet uit Schoorl Run of de Egmond Halve Marathon gelopen. Maar heb je ook al eens gedacht aan trail running events? Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden regelmatig evenementen georganiseerd. Hierdoor leer je direct hoe trail running routes precies in elkaar steken en krijg je ook een fijne plak koud staal om je nek mee naar huis. Bekijk gerust onze trail running kalender en ontdek de evenementen die bij jou in de buurt plaatsvinden!