Hardloopsokken voor betere prestaties en verminderde vermoeidheid

Elke hardloper heeft een unieke pasvorm en daardoor verschillende behoeften als het gaat om hardloopsokken. Daarom bieden wij een uitgebreide selectie van hardloopsokken van onder andere Falke, STOX, ASICS en Compressport en andere spraakmakende merken. Ook kun je bij ons kiezen uit diverse soorten compressiesokken die de bloedcirculatie bevorderen en de kans op blessures verminderen. Deze kousen zijn ideaal voor tijdens het hardlopen, omdat ze vermoeidheidsverschijnselen tijdens je run vertragen en het herstelproces bevorderen

Wat zijn de voordelen van hardloopsokken?

Hardloopsokken bieden tal van voordelen, maar de belangrijkste zijn:
 

 • Verbeterde vochtafvoer: Hardloopsokken zijn vaak gemaakt van ademende materialen die helpen zweet af te voeren van de voeten, waardoor ze droog en comfortabel blijven.
 • Verminderde wrijving: Hardloopsokken helpen wrijving en schuiven in de schoen te verminderen, zo voorkom je blaren en andere voetproblemen.
 • Extra steun: Hardloopsokken bieden extra steun voor de voeten en rondom enkels, wat omzwikken en dus blessures voorkomt.
 • Verbeterde prestaties: Hardloopsokken helpen om prestaties te verbeteren door de voeten comfortabel en droog te houden, extra steun te bieden waar nodig en in het geval van compressiesokken wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en wordt vermoeidheid voorkomen.

Wat zijn de verschillende soorten hardloopsokken?

Er zijn veel verschillende soorten hardloopsokken op de markt, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Enkele van de meest voorkomende soorten hardloopsokken zijn:
 

 • Basis” hardloopsokken: Basissokken zijn de meest veelzijdige soort hardloopsokken en zijn geschikt voor alle soorten hardlopers. Ze zijn vaak gemaakt van ademende materialen en bieden een basisniveau van ondersteuning.
 • Compressiesokken: Compressiesokken. ook wel compressiekousen genoemd. bieden een hoger niveau van ondersteuning dan basissokken. Ze zijn vaak gemaakt van elastische materialen die helpen om de bloedsomloop te stimuleren, waardoor vermoeidheid langer uit blijft en spierpijn wordt geminimaliseerd.
 • Tubes: Tubes zijn een variant van Compressiekousen, maar dan zonder voet. Ze stimuleren de kuiten tijdens het hardlopen en bieden je tegelijkertijd extra vrijheid rondom de enkels en de mogelijkheid om zelf je eigen hardloopsok te kiezen.
 • Voetbed sokken: Voetbed sokken hebben een ingebouwd voetbed dat helpt om de voeten te ondersteunen en te beschermen. Ze zijn vaak gemaakt van zachte materialen die comfortabel zitten.

Hoe kies je de juiste hardloopsokken?

Bij het kiezen van hardloopsokken is het belangrijk om rekening te houden met je eigen behoeften en voorkeuren. Factoren waar je rekening mee kunt houden zijn:
 

 • De afstand die je rent: Als je lange afstanden loopt, heb je sokken nodig die meer ondersteuning en vochtafvoer bieden dan als je korte afstanden loopt.
 • Het weer: Als je in warm weer loopt, heb je sokken nodig die gemaakt zijn van ademende materialen, vaak aangeduid met COOL of Light. Als je in koud weer loopt, heb je sokken nodig die gemaakt zijn van warme materialen, zoals merinowol.
 • Je voettype: Als je platvoeten, hielspoor of andere voetproblemen hebt, heb je sokken nodig die speciaal ontworpen zijn om deze problemen te ondersteunen.
 • Je persoonlijke voorkeur: Hoge of lage sokken, wel of geen voetbed. Naadloos of niet. Wit, zwart of kleur. Je eigen voorkeur speelt een belangrijke rol in het kiezen van een fijne hardloopsok. Door verschillende varianten te testen weet je het beste wat past bij jouw wensen.

Hoe zorg je voor hardloopsokken?

Hardloopsokken moeten na elk gebruik worden gewassen. Je kunt ze in de wasmachine op een koude wasbeurt wassen en in de droger op een lage stand drogen. Uiteraard kun je ze ook met de hand wassen en laten drogen aan een wasrek aan de lucht.