RunningDirect ASICS AtletiekUnie runningcoach academy

Running Coach Academy

Running Coach Academy

RunningDirectnl

logo asics

logo atletiekunie

Running Coach Academy

RunningDirectnl

logo asics

logo atletiekunie

Running Coach Academy

Ontdek de Running Coach Academy, een gezamenlijk initiatief van de Atletiekunie, ASICS en RunningDirect, waar passie voor hardlopen en coachen samenkomen. Wij zijn er om enthousiaste hardlopers te inspireren en te laten zien wat het betekent om een running coach te zijn.

Samen creëren we een groep van enthousiaste running coaches uit alle hoeken van het land, die we niet alleen voorzien van de nieuwste ASICS hardloopoutfits, uitdagende trainingen en inspirerende bijeenkomsten, maar die we ook voeden met de nieuwste inzichten, tools en technieken. We bieden ze een thuisbasis waar deze coaches elkaar aanmoedigen en ondersteunen, en waar ze het beste in elkaar naar boven halen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door de Running Coach Academy te volgen via de kanalen van de Atletiekunie, RunningDirect, en meld je onderaan op deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Recap kick-off

De negen geselecteerde deelnemers van de Running Coach Academy werden ontvangen bij ASICS voor een inspirerende kick-off. Bekijk de onderstaande video voor een impressie.

Meet the coaches

De negen deelnemers worden aangemoedigd om een kijkje te nemen in de wereld van het looptrainersvak door middel van diverse meeloopsessies bij verenigingen, gevolgd door een bijeenkomst op Papendal. In juni zullen zij beslissen of ze in oktober willen beginnen met een looptrainersopleiding bij de Atletiekunie.

Lukas Renaud

Lukas Renaud

"Mijn trainer heeft mij veel geleerd en ik zou graag het plezier wat hij uitstraalde zelf mee willen geven aan een nieuwe generatie."

Charlene Torres-Molenhuis

Charlene Torres-Molenhuis

"Ik ben assistent-trainer bij een Mila groep en ik zou graag op dit vlak mijn kennis willen uitbreiden."

Robert Modderman

Robert Modderman

"Naast zelf hardlopen vind ik het ook mooi om anderen te helpen hierin beter te worden."

Puck Pentenga

Puck Pentenga

"Ik ben vrij nieuw in de hardloopwereld maar vind het leuk om mij hierin verder te ontwikkelen en ook anderen te inspireren."

Tara Neleman

Tara Neleman

"Ik vind het leuk om andere mensen te begeleiden en enthousiasmeren. Daarnaast studeer ik geneeskunde en zou ik graag ook op een andere manier mijn steentje bijdragen aan de gezondheid van mensen."

Camilla de Graaf

Camilla de Graaf

"Ik heb mijn vader begeleid in hardlopen en dit vond ik zo leuk om te doen dat ik ook graag anderen hierbij wil helpen."

Amber Bongertman

Amber Bongertman

"Hardlopen doe je niet alleen en ik zou graag ook anderen enthousiasmeren. Bij de Running Coach Academy hoop ik hier meer over te leren."

TIm Roks

Tim Roks

"Ik ben fysiotherapeut en daarbij zie ik voldoende hardlopers voorbij komen. Coachen en trainen is daarbij ontzettend belangrijk en ik hoop dat ik die vaardigheden kan aanvullen bij de Running Coach Academy."

Michel Vielvoije

Michel Vielvoije

"Hoe gaaf zou het zijn als ik mezelf kan ontwikkelen tot looptrainer van de toekomst en anderen te inspireren en helpen hun doelen te behalen."

Blijf op de hoogte van de Running Coach Academy

Wil je geen nieuws missen over de Running Coach Academy? Of ben je benieuwd naar wat het betekent om running coach te zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang:

- Exclusieve uitnodigingen voor evenementen van de Running Coach Academy
- Boeiende content over het trainers- en coachesvak
- Updates over de Running Coach Academy