Trailkleding

188
Naar welke doelgroep ben je op zoek?

Trail kleding voor trail running

Wist je dat trail kleding verschilt van normale hardloopkleding? Begin je net met trail running, dan kun je gerust gaan voor een hardloopshort en -shirt die al in je kledingkast liggen. Trotseer je regelmatig onverharde paden, dan is het verstandig om ook te investeren in de juiste trail kleding. Om je op weg te helpen, geven we je een aantal handige tips waar je rekening mee moet houden.

Kies voor een strakke hardlooptight als basis voor je trail outfit

Tijdens trail runs kan het zomaar zo zijn dat je langs scherpe takken of door plassen water loopt. In beide gevallen is een strakke hardlooptight een must. Naast dat een tight voor trail runs je warm houdt, sluit deze ook strak aan. Hierdoor loop je met minimale afleiding en je bent maximaal beschermd tegen takken en andere scherpe voorwerpen. Veel trail hardloopbroeken hebben een siliconen grip op de bovenbenen, waardoor je je makkelijker afzet met je handen en hierdoor spierkracht bespaart.

Thermo kleding houdt je warm en regelt je vochttransport

Thermo kleding is niet alleen voor de koudste dagen van het jaar een slimme aankoop, ook tijdens warme zomerdagen is een thermo shirt een echte musthave. De kleding sluit strak aan en gaat hierdoor niet klapperen bij wind, je vochttransport wordt goed geregeld en de kleding droogt snel als je door een regenbui loopt. Hierdoor weet je altijd dat je comfortabel en droog blijft en dat je je volledig kunt focussen op je run.

Waterbestendige en winddichte trail hardloopjacks

Een andere fijne aanwinst zijn een van onze waterbestendige en winddichte trail hardloopjacks. Je kiest uit verschillende modellen van onder meer ODLO en Compressport en bieden genoeg ruimte voor het veilig meenemen van sportvoeding, je smartphone en sleutels. De meeste designs hebben een coating van Gore-Tex® en bieden hierdoor maximale bescherming tegen regen of de druppels van bladeren in het bos.

Maak trail kleding compleet met bijpassende trail accessoires

De kans is groot dat je bij ons snel een eenvoudig je gloednieuwe trail outfit bij elkaar shopt. Maar heb je ook al gedacht aan de juiste trail accessoires? Denk hierbij aan een cap in de zomer of een muts in de winter. Je bent hierdoor goed beschermd tegen zon of kou en vergroot hierdoor je loopcomfort.