Beste Hardloopschoenen

De best geteste hardloopschoenen van dit jaar

Voor jou op een rijtje

De best geteste hardloopschoenen van dit jaar

Kies schoenen die passen bij jouw loopstijl

Of je nu de 5K voor de fun loopt, jezelf uitdaagt op de 10K of traint voor een halve marathon, in alle gevallen is een goed paar hardloopschoenen een must! Ben je je aan het oriënteren of weet je precies wat voor paar je nodig hebt? Hieronder hebben we de beste hardloopschoenen van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Het kiezen van de juiste hardloopschoen

Het kiezen van de juiste hardloopschoen is erg belangrijk. Je kan een van de beste hardloopschoenen nemen, maar als ze niet bij jou loopstijl passen dan heeft het geen of juist een negatief effect. Via onze Shoefinder vind je de beste hardloopschoenen die geschikt zijn voor jouw loopstijl. Aan de hand van jouw antwoorden zoeken wij de juiste hardloopschoenen voor je uit en tonen we een selectie van de beste hardloopschoenen voor jouw loopstijl.


Er zijn verschillende soorten hardloopschoenen, namelijk race, road, trail, track. Road en Race zijn de twee soorten schoenen die worden gebruikt voor verharde wegen, en in deze categorie is het ook belangrijk om te kijken of je een neutrale schoen of een antipronatieschoen nodig hebt.

Kies uit neutrale of antipronatieschoenen

Heb ik neutrale hardloopschoenen nodig of een antipronatieschoen? Dit is iets wat veel lopers zich afvragen. De schoen die je nodig hebt, wordt bepaald door hoe je afwikkeling is tijdens het hardlopen.


We hebben het over overpronatie wanneer de voet te veel naar binnen kantelt. Als gevolg hiervan wordt een groot deel van het gewicht gedragen door de binnenkant van de voet, dit kan leiden tot verschillende blessures en daarom is het bij overpronatie erg belangrijk om de juiste schoen te gebruiken die de voet de juiste ondersteuning geeft.


Een neutrale afwikkeling is waar je geen hogere of extra belasting op de binnenkant van de voet zet en dus geen behoefte hebt aan extra ondersteuning. In dit geval kun je kijken naar neutrale hardloopschoenen. Mocht je twijfels hebben over jouw afwikkeling, neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je hier graag mee.

ASICS

/

HOKA

/

Nike

/

New Balance

/

Brooks

/

Saucony

/

adidas

/

Mizuno

/

On

/

Puma

/

Shop hardloopschoenen in jouw maat

Hoe de maat valt van een hardloopschoen kan per merk verschillen. Let bij het kopen van een hardloopschoen dus goed op welke maat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je voeten uitzetten tijdens het hardlopen en je beter een maat groter kunt nemen.