atletiekunie

  • 0

Beste Hardloopschoenen 2021

De best geteste hardloopschoenen van dit jaar

voor jou op een rijtje

Ontdek

Kies schoenen die passen bij jouw loopstijl

Of je nu de 5K voor de fun loopt, jezelf uitdaagt op de 10K of traint voor een halve marathon, in alle gevallen is een goed paar hardloopschoenen een must! Ben je je aan het oriënteren of weet je precies wat voor paar je nodig hebt? Hieronder hebben we de beste hardloopschoenen van 2021 voor je op een rijtje gezet.


Het kiezen van de juiste schoen is erg belangrijk. Je kan een van de beste hardloopschoenen nemen, maar als ze niet bij jou loopstijl passen dan heeft het geen of juist een negatief effect. Via onze Shoefinder vind je de beste hardloopschoenen die geschikt zijn voor jouw loopstijl. Aan de hand van jouw antwoorden zoeken wij de juiste hardloopschoenen voor je uit en tonen we een selectie van de beste hardloopschoenen voor jouw loopstijl.


Er zijn verschillende soorten hardloopschoenen, namelijk race, road, trail, track. Road en Race zijn de twee soorten schoenen die worden gebruikt voor verharde wegen, en in deze categorie is het ook belangrijk om te kijken of je een neutrale schoen of een antipronatieschoen nodig hebt.

Neutrale of antipronatieschoenen.

Heb ik neutrale hardloopschoenen nodig of hardloopschoenen tegen overpronatie. Dit is iets wat veel lopers zich afvragen. De schoen die je nodig hebt, wordt bepaald door hoe je afwikkeling is tijdens het hardlopen. We hebben het over overpronatie wanneer de voet te veel naar binnen kantelt. Als gevolg hiervan wordt een groot deel van het gewicht gedragen door de binnenkant van de voet, dit kan leiden tot verschillende blessures en daarom is het bij overpronatie erg belangrijk om de juiste schoen te gebruiken die de voet de juiste ondersteuning geeft.


Een neutrale afwikkeling is wanneer lopers een normale afwikkeling hebben. Waar je geen hogere of extra belasting op de binnenkant van de voet zet en dus geen behoefte hebt aan extra ondersteuning. In dit geval kun je kijken naar neutrale hardloopschoenen. Mocht je twijfels hebben over jouw afwikkeling, neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je hier graag mee.


Heb je nog behoefte aan wat persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice, onze specialisten helpen je daar graag verder met al je vragen. Hieronder is een overzicht te vinden van de beste hardloopschoenen van 2021 volgens RunningDirect, neem een kijkje en laat je inspireren.