Spikes

109
Naar welke doelgroep ben je op zoek?

Hardloopschoenen met spikes

Hardloopschoenen komen er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. Het is daarom ook belangrijk om het juiste type schoen te kiezen voor jouw gebruikssituatie. Spikes zijn geschikt voor runs op een atletiekbaan. De spikes zorgen ervoor dat je meer grip hebt op de baan en ze dwingen je om op je voorvoet te lopen. Dit bevordert de snelheid doordat het grondcontact wordt verkort. Bij Runningdirect vind je een divers aanbod Spikes van bekende merken als Nike, adidas, HOKA en meer!

Andere vorm van hardlopen

Het lopen op spikes is anders dan het lopen op reguliere hardloopschoenen. Bij spikes wordt vooral de voorvoet gebruikt, waar bij het reguliere hardlopen een groter gedeelte van de voet wordt gebruikt. Wanneer je op spikes wil gaan lopen dan is het aan te raden om de rustig op te bouwen om zo blessures te voorkomen.

Veilig lopen op spikes

Het is verstandig om het lopen op spikes rustig op te bouwen. Je loopt bij spikes vooral op je voorvoet en wanneer je dit niet gewend bent kan dit tot blessures leiden. Ook moet je er goed rekening mee houden dat deze schoen weinig tot geen demping biedt. Dit is omdat de schoen puur gericht is op het lopen van snelle tijden op korte afstanden. Spikes komen in verschillende vormen en maten, zo heb je spikes voor dames, spikes voor heren en unisex modellen.