Trail Sokken

Trail sokken bieden veel ondersteuning aan de voetboog

Het dragen van een paar trail sokken biedt je tal van voordelen tijdens je trail run. Naast dat je profiteert van de nodige demping, wordt ook je voetboog goed ondersteund. Bij Hardloopshop kies je uit verschillende kleurrijke en neutrale designs van onder meer Compressport, Herzog en Craft.

Het vinden van het ideale paar trail sokken

Een goed passend paar trail sokken sluit nauw aan bij de hiel en voetboog en biedt ruimte aan de teen. Enige beweging voor je voeten is belangrijk in de teenendoos van je trail schoenen. Wat de beste hoogte van de trail sok is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Sommige hardlopers passen de hoogte van de sok aan op de weersvoorspelling. Denk hierbij aan een trail enkelsok tijdens runs in de zomer en een halfhoge of hoge trail sok tijdens runs in de herfst of winter.

Voorkom het dragen van katoenen sokken

Vrijwel iedere hardloopsok uit ons assortiment is gemaakt van een polyester- of polyamidemix. En dat is met een reden. Deze materialen voorkomen, wat bij katoen wel het geval is, dat zweet een geurtjes worden geabsorbeerd. Hierdoor blijven je voeten koel en fris en wordt de kans op blaren en schuren tot een minimum beperkt.

Veel grip in je trail schoenen door de 3D Dots van Compressport

Kies je voor trail sokken van Compressport, dan is de kans groot dat er strategisch geplaatste 3D Dots verwerkt zijn. Hierdoor profiteer je van veel grip in je trail schoenen én door deze micromassage wordt je bloedstroom tijdens het lopen verhoogd. Je loopt met meer bescherming door een verstevigd teengedeelte en transpiratievocht wordt effectief afgevoerd.