Hardloop gels

46
Type Sportvoeding

Houd je energieniveau op peil met energiegels

Hardlopen vereist een flinke inspanning en vraagt veel energie van je. Om je energieniveau op peil te houden tijdens je training, duurloop of marathon zijn er energiegels die je kunt nemen om het maximale uit je run te halen. Bij RunningDirect hebben wij een breed assortiment van de beste energiegels in verschillende smaken, met en zonder cafeïne, van onder andere Maurten, SIS en Powerbar.

Welke gel heb je nodig bij het hardlopen?

Als hardloper weet je als geen ander hoe lastig het is om te eten en te drinken tijdens het hardlopen. Gelukkig zijn er goede energiegels van Maurten, SIS en Powerbar die je gemakkelijk meeneemt en inneemt, zodat je razendsnel je koolhydraten binnenkrijgt voor nog wat extra kilometers. Wil je puur natuur dan is de Maurten Gel het antwoord op je vraag, de Gel 100 bevat 25 gram koolhydraten per zakje en zorgt voor een razendsnelle energievrijgave. De SIS Gels zijn verkrijgbaar in verschillende fruitsmaken en bieden je 22 gram snel opgenomen koolhydraten per gel. De Powerbar biedt je naast koolhydraten ook de nodige dosis natrium wat ten goede komt bij je herstel.

Hoe snel werken energiegels en hoeveel heb je er nodig?

Hardloopgels zorgen voor een razendsnelle energieboost. De gels werken al na slechts enkele minuten, waardoor je direct verlichting voelt in je benen en de nodige energie hebt om weer een tijdje door te gaan. Doorgaans hanteren hardlopers de vuistregel 1 gelletje per 20 tot 30 minuten en gebruik je ze in principe pas wanneer je een flinke duurloop voor de boeg hebt of een wedstrijd loopt met een hoge intensiteit.


Welke energiegel het beste voor jou werkt is persoonlijk. We raden je aan om eerst verschillende hardloopgels te testen tijdens je eigen trainingsrondes, voordat je ze gebruikt voor een wedstrijd.