HOKA

HOKA is in het jaar 2009 opgericht door Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud, twee fanatieke trailrunners. Tijdens hun runs door de Franse Alpen realiseerden ze zich dat er nog geen schoen is voor snelle trails, waarmee je ook met gemak bergafwaarts rent. Dit kenmerkt het ontstaan van HOKA; een hardloopschoenenmerk die jou over bergtoppen en heuvels laat vliegen. HOKA gelooft dan ook dat iedereen een atleet is en wil mensen laten vliegen met een collectie die voldoet aan de wensen van alle hardlopers.

HOKA experience

HOKA is opgericht met één doel voor ogen - hardlopen makkelijker maken. HOKA doet de dingen anders, van het uiterlijk van onze schoenen tot de technologieën die ze mogelijk maken. Als je ooit een paar hebt gedragen, weet je hoe het HOKA-verschil aanvoelt en dit is waarom:

SALE

Cushioned Midsole

De superlichte middenzool is als het ware een schokdemper: het zorgt voor een zachte landing van de voet, om vervolgens weer op te veren. De dikte van de middenzool varieert naargelang de behoefte, en biedt comfort en ondersteuning.

SALE

Meta-Rocker

De gebogen Meta-Rocker geometrie voorkomt dat je plat neerkomt en helpt je in plaats daarvan vooruit te stuwen. Het functioneert als het de wielen voor je voeten en vult de normale loopcyclus aan.

SALE

Active Footframe

Het actieve voetframe werkt als een kuipstoel in een raceauto: de hiel en de voet worden diep in de tussenzool geplaatst, waardoor de voet wordt geleid zonder dat er andere voetbeperkingen nodig zijn.

HOKA categorieën

Glide collectie

Glide collectie

Deze hardloopschoenen kenmerken zich door HOKA'S geliefde demping en een soepele afwikkeling

Bekijk de collectie
Fly collectie

Fly collectie

Deze hardloopschoenen worden gekenmerkt door de ProFly-tussenzool en zijn geschikt voor snelle tempo's

Bekijk de collectie
Sky collectie

Sky collectie

All-terrain hardloopschoenen en trailschoenen met veel grip en de nodige demping

Bekijk de collectie

FLY HUMAN FLY

HOKA is ooit ontstaan uit de vaste overtuiging dat het mogelijk moest zijn om een schoen te maken waarmee je over de bergen kunt vliegen. Het merk ging nog een stapje verder en maakt nu schoenen voor professionele hardlopers en beginners, ultra-marathonlopers en bergwandelaars, buurtkuieraars en trailrunners, dat meer doet dan puur presteren. Want lopen gaat het merk om meer dan alleen lopen. Het gaat over jezelf ontdekken. Jezelf verliezen. Bewegen brengt magie. Voor ons allemaal. En dat met zoveel mogelijk mensen delen, is de reden van HOKA’s bestaan.

HOKA ONE ONE

HOKA

Bekijk de complete collectie

Shop heren Shop dames Shop sale