Race

Road

Geschikt voor runs op verharde wegen

Race

Race

Geschikt voor wedstrijden en snelle tempolopen

Trail

Geschikt voor runs op onverharde paden

Track

Geschikt voor trainingen op de atletiekbaan

Alles over het type hardloopschoen

NEUTRAAL: Bij iedere landing en afzet blijft je enkel haaks (recht) staan t.o.v. de ondergrond..


ROAD: Dit zijn de populairste en meest geliefde running schoenen op de markt. De hardloopschoenen zijn namelijk geschikt voor runs op verharde wegen. Door het brede aanbod zijn er schoenen voor lopers die een wekelijks rondje van 5K lopen tot aan lopers die gaan voor een hele marathon en verder.


RACE: Race schoenen zijn, zoals de naam het al zegt, geschikt voor wedstrijden en snelle tempolopen. Hoe minder gewicht je aan je voeten hebt, des te sneller je vooruit gaat. Race schoenen staan bekend om het reactieve karakter, zijn licht van gewicht en lenen zich goed voor tempo- en interval training.


TRAIL: Trail schoenen zijn speciaal ontworpen voor de meest uitdagende paden, waar 80% van de training uit onverharde paden bestaat. Denk hierbij aan bospaden, een hardloopwedstrijd in de Alpen of een obstacle run. Je voeten worden beschermd tegen scherpe voorwerpen zoals takken en stenen en de robuuste zool zorgt voor veel grip op droge en natte terreinen.


TRACK: Ben je het meeste op de atletiekbaan te vinden, dan heb je track schoenen nodig. Deze running schoenen worden ook wel spikes genoemd en worden onderverdeeld in sprint spikes en allround spikes.