atletiekunie

  • 0

Retourneren

Ruilen en Retourneren

Is het geleverde artikel niet naar wens? Geen probleem! Wanneer de artikelen aan de retourvoorwaarden voldoen kan je gratis retourneren binnen Nederland en België. Na ontvangst en verwerken van jouw pakketje ontvang je een mail ter bevestiging. Het aankoopbedrag is dan terugbetaald naar de rekening waarmee je de bestelling hebt geplaatst.

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is van toepassing op onze bestellingen. Dit houdt in dat je het recht hebt om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Retourvoorwaarden

Gedurende deze 14 dagen kun je een product binnenshuis passen om het product te beoordelen. Producten uit de categorie sportondergoed waarbij de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet meer geretourneerd worden vanwege gezondheidsbescherming en hygiëne. Ook gepersonaliseerde artikelen mogen niet worden geretourneerd. Hiermee zijn deze producten dus uitgezonderd van het herroepingsrecht. Heb je meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij jou daarvoor kosten in rekening brengen. Producten die je retour stuurt dienen dus geen gebruikssporen te bevatten.

Het herroepingsrecht is enkel van toepassing op artikelen die:

  • Niet zijn voorzien van personalisatie zoals een naam of nummer

  • Let op! Als wij een artikel retour ontvangen moet de verpakking van het artikel en het artikel zelf voor ons nog verkoopbaar zijn. Indien dit niet het geval is behouden wij het recht hiervoor een bedrag in mindering te brengen op de terugbetaling. Als je de bestelling volledig terugstuurt, maar zonder het gratis ontvangen artikel, dan zullen wij de verkoopwaarde van het gratis ontvangen artikel in mindering brengen op de terugbetaling.

Retour zenden

Bij het retourneren van een pakketje is het erg belangrijk dat je het retourformulier of de pakbon bijvoegt in het pakketje. Zo weet onze retourafdeling namelijk wie de afzender is en naar wie zij het aankoopbedrag mogen terugboeken.

Retour zenden Nederland

Binnen Nederland kan je gratis retourneren middels het retourlabel dat is meegeleverd in je pakketje. Mocht je dit label niet meer hebben dan kan je contact opnemen met onze klantenservice. Zij maken graag een nieuw label voor je aan.

De medewerker van het DHL-punt geeft na afgifte van het pakket een afgiftebewijs aan jou. Bewaar deze goed! Wij hebben een foto van dit bewijs nodig als jouw retourzending na 10 werkdagen nog niet is verwerkt.

Retour zenden België

Vanuit België kan je gratis retourneren via DHL middels het retourlabel dat is meegeleverd in je pakketje. Mocht je dit label niet meer hebben dan kan je contact opnemen met onze klantenservice. Zij maken graag een nieuw label voor je aan. De medewerker van het DHL-punt punt geeft na afgifte van het pakket een afgiftebewijs aan jou. Bewaar deze goed! Wij hebben een foto van dit bewijs nodig als jouw retourzending na 10 werkdagen nog niet is verwerkt.


Uiteraard is het ook mogelijk om te retourneren via een zelf gekozen pakketdienst. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen in dat geval voor jouw rekening.

Ons retouradres is:

Gantelstraat 14
5145 PH Waalwijk
Nederland

Verwerking van de retourzending

Als je de volledige overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Ruilen

Helaas is het niet mogelijk om een artikel bij ons om te ruilen voor een andere maat of voor een ander artikel. We verzoeken je in dit geval om een nieuwe bestelling te plaatsen en de bestelling met het verkeerde artikel te retourneren. Na ontvangst van de retourzending maken wij het aankoopbedrag terug over naar jou. Is het artikel duurder geworden dan dat het was op het moment van aankoop? Dan horen we graag van je en kijken we samen naar een oplossing.