Blessurepreventie- en herstel

78

Blessurepreventie en herstel

Op het gebied van blessurepreventie- en herstel heb je bij ons de keuze uit verschillende producten. Zo is een foam roller speciaal gemaakt om jezelf goed en effectief te masseren. De foam roller heeft een buisvormig uiterlijk en is gemaakt van hard foam materiaal. Door de groeven in deze roller wordt er een grote druk op de stijve spieren en knopen uitgeoefend waardoor deze verdwijnen. Hoe meer knopen, ook wel trigger points genoemd, er in de spieren zitten des te minder goed deze functioneren. Met je eigen foam roller zorg je ervoor dat je spieren soepel en los blijven.

Zonder pijn de weg op met een van onze braces

Een goede brace tijdens het hardlopen kan ervoor zorgen dat je zonder pijn loopt. Een brace helpt je bij de juiste ondersteuning van bijvoorbeeld je enkel of knie en zorgt ervoor dat je geen (extra) blessures oploopt. Het merk McDavid is al jaren een voorloper op het gebied van enkel- en kniebraces. De slimme en slanke braces geven je voldoende ondersteuning, maar hinderen je niet tijdens het hardlopen.

Cooling gel en hot gel voor het verwarmen en verkoelen van je spieren

Verkoel of verwarm je voor of na het lopen graag je spieren, dan bieden cooling gel en hot gel een fijne uitkomst. Je kiest uit verschillende producten van Kwakzalver en IcePower, die snel werken op de te behandelen plek. De gels zijn gemaakt van natuurlijke stoffen en zijn verkrijgbaar in de vorm van een roller of tube.

Hoe voorkom je een hardloopblessure?

Een hardloopblessure is uiteraard nooit fijn. De meest voorkomende hardloopblessures zijn enkel- en knieblessures. Wil je de kans op een hardloopblessure verkleinen, dan is het verstandig om voorafgaand aan je run met de juiste hardloopschoenen een goede warming up te doen. Zorg ervoor dat je spieren warm zijn, voordat je op pad gaat.