Petten

Optimale bescherming tegen felle zonnestralen met een hardlooppet

In iedere hardloopgarderobe mag een hardlooppet niet ontbreken. Door een hardlooppet te dragen, bescherm je jezelf tegen felle zonnestralen. Hierdoor is de pet eigenlijk het hele jaar door goed te dragen. Daarom kies je bij RunningDirect uit verschillende modellen van merken als Ciele, Saucony, ASICS en adidas.

Tijdens runs in de winter beschermt een hardlooppet je tegen regen en regelt je lichaamstemperatuur

Veel mensen denken dat een pet alleen kan worden gedragen in de lente en zomer. Echter is dit ook je ideale trainingsmaatje tijdens runs in de winter. Een hardlooppet beschermt je namelijk erg goed tegen regen en regelt je lichaamstemperatuur. Wist je namelijk dat de meeste lichaamswarmte verloren gaat via het hoofd en dat en hardlooppet dit verlies tegengaat? Beginnen de temperaturen flink te dalen, dan is het raadzaam om over te stappen op een hardloopmuts of hardloop oorwarmers. Daarnaast zijn de meeste hardlooppetten waterafstotend en reflecterende elementen zorgen voor een verbeterde zichtbaarheid op de weg.

De ventilatiegaten in een running cap zorgen voor een hoog ademend vermogen

Als je goed naar een running cap kijkt, zie je bij ieder model dat de ventilatiegaten strategisch zijn verwerkt in het ontwerp. Dit zorgt voor een hoog ademend vermogen en houdt je hierdoor koel en fris. In het meest extreme geval ga je oververhitting tegen zodra de temperaturen écht beginnen te stijgen tijdens de warmste dagen van het jaar. Je voorkomt hierdoor een zonnesteek en de running cap beschermt je optimaal tegen de brandende zon.

Een running visor is erg goed te combineren met een hardloopzonnebril

De collectie van RunningDirect bestaat uit hardloopcaps en running visors. Maar wat is nu precies het beste model voor jou? Als je graag loopt met een hardloopzonnebril, is het aan te raden om een running visor in huis te halen. Deze modellen hebben een open constructie en dienen daardoor vooral voor het afvoeren van zweet en het beschermen tegen de zon. Ook is een zonneklep een erg fijne investering als je lang haar hebt en hierdoor een staart draagt tijdens het lopen.