Fitnessmaterialen voor thuis

Aanbevolen:

Fitnessmaterialen voor thuis

Het gewone simpele rondje hardlopen kan iedereen, maar als je echt beter wilt worden dan moet je trainen trainen en nog eens trainen. Op verschillende manieren trainen zal ervoor zorgen dat je lichaam sterker en scherper wordt. Door gebruik te maken van trainingsattributen voor het hardlopen hoef je jouw training niet alleen te beperken tot het simpele rondje hardlopen maar kun je eenvoudig variëren. Door gebruik te maken van een speedladder of horden train je andere belangrijke spieren die je in de toekomst kunnen helpen om je hardloopprestaties te verbeteren.

Warming up hardlopen

Voor dat je gaat hardlopen is het altijd belangrijk om een goede warming up te doen. Zorg ervoor dat je spieren goed warm zijn, zodat je geen onnodige of vervelende blessures krijgt. Is het buiten te koud voor je warming up? Doe deze dan in de huiskamer door middel van wat rekken, strekken en korte beweegoefeningen op de plaats. Voor de warming up kan je ook eenvoudig een springtouw of ander hardloop trainingsattribuut gebruiken.

Cooling down hardlopen

Het is na je training of wedstrijd verstandig om een goede cooling down te doen. Op deze manier zorg je goed voor je lichaam en voorkom je mogelijke spierpijn of blessures. Een simpele cooling down kan al bestaan uit rustig uitlopen en goed rekken en strekken. Ook bij de cooling down kan je goed gebruik maken van trainingsattributen. Denk hierbij aan een foam roller of rek- en strekbanden.