Review - adidas Ultraboost 22

1 November 2021
Review - adidas Ultraboost 22

Ik heb de grote eer om de adidas Ultraboost 22 te mogen testen en mijn ervaring met jullie te delen. Wist je dat de adidas Ultraboost 22 het resultaat is van analyses van 1,2 miljoen voetscans? Vrouwelijke hardloopsters hebben immers een andere anatomische behoefte dan mannelijke hardlopers. Dankzij deze voetscans heeft Adidas het mogelijk gemaakt om de perfecte pasvorm en ervaring onder de voet te bieden.

Bovenwerk

De bovenwerk van de nieuwe Ultraboost 22 geeft een sokachtig gevoel. Door de adaptive memory foam (Enhaced Heel Fit) sluit de hiel beter aan op de vorm van je voeten. Eerst was ik een beetje sceptisch. Zou de schoen wel echt goed aansluiten om mijn voeten. Dit mede door mijn ervaring met andere sokachtige schoenen. Maar toen ik eenmaal de schoenen aan had en het eerste rondje gelopen had, was de twijfel meteen weg. De schoenen sluiten inderdaad goed aan en zitten niet te los.

Ik heb een kleine nadeel gevonden. Ikzelf hou ervan als ik mijn veters tot iets hoger kan strikken en deze veters stoppen voor mijn gevoel op een iets te laag punt.

Zool

De zool van de nieuwe Ultraboost heeft wat veranderingen doorgemaakt. Door de reviews van de vorige schoen hebben ze het Continental Rubber opgerekt, waardoor het BOOST materiaal meer ruimte heeft gekregen. Dit zorgt voor een hoge energieteruggave. Dit merkte ik terug, ik hoefde minder kracht in mijn pas te stoppen om vooruit te komen. Je wordt eigenlijk een soort van vooruit geduwd door de BOOST materialen die in de zool zijn gebruikt.

Bij het damesmodel van de schoen is het frame versterkt aan de bbinnenzijde.Dit omdat overpronatie vaker voorkomt bij de vrouwen. Dit wist ik zelf nog niet. Ook ik heb last van een overpronatie. Maar bij deze schoenen was het een stuk minder voor mijn gevoel.

Conclusie

De schoenen hebben mij op veel punten positief verrast! Het enige waar ik tegen aanliep, is dat ik mijn veters iets hoger strik dan hier mogelijk is. Wat mij ook positief verraste is dat het bovenwerk voor minstens 50% uit Parley Ocean Plastic en voor 50% uit gerecycled polyester bestaat, waardoor dit de meest duurzame hardloopschoenen binnen deze collectie is. Zo denk je aan het milieu en loop je ook nog eens lekker. Wat wil je nog meer!