Release Alert: Nieuw binnen in Maart

25 March 2023
Release Alert: Nieuw binnen in Maart

Release alert

In de hardloopwereld worden er dagelijks (kilo)meters gemaakt om nieuwe hardloopschoenen te ontwikkelen die jou helpen het maximale uit je run te halen. Ook deze maand zijn er weer veel nieuwe schoenen uitgebracht die antwoord geven op vele hardloopbehoeftes. De ene keer in de vorm van een nieuwe versie van een bestaand paradepaardje de andere keer een gloednieuw model die vele wensen laat uitkomen. In de RunningDirect Release Alert hebben we een paar populaire modellen die in de afgelopen maand zijn gelanceerd voor je uitgelicht.

 

adidas ultraboost

Adidas Ultraboost Light

De adidas Ultraboost-familie heeft een nieuw lid: De Ultraboost Light! Deze schoen doet niet aan concessies en laat je voelen hoe energiek en licht een rondje hardlopen zou moeten voelen. Vanaf stap 1 voel je de verlichting in je benen en ontvang je steeds weer een energie kickback, wanneer de BOOST-zool het asfalt raakt. Deze schoen is absoluut geen blok aan je been. Door het gebruikt van 30% lichter BOOST-materiaal is deze Ultraboost Light de lichtste in zijn soort. Dat voel je direct vanaf de eerste stap.

Geschikt voor: Op de weg | Afwikkeling: Neutraal 
Gewicht: M 293 gram / W 262 gram | Heel drop: 10 mm

 

asics gel trabuco

ASICS GEL-TRABUCO 11

Ga op avontuur en trek de natuur in met de Asics GEL-TRABUCO™ 11. Deze veelzijdige trailschoen is ervoor gemaakt dat jij bomvol zelfvertrouwen ongebaande paden bestormt. Op welk parcours jij je ook bevindt deze betrouwbare schoen biedt je een stevige grip en houvast. Het vernieuwde ontwerp biedt meer tractie op trails en laat je met zijn stabiele basis nooit in de steek op afwisselend terrein. Dankzij de rotsbeschermingsplaat maken scherpe rotsen geen schijn van kans en met 2 mm extra foam geniet je van oneindig comfort.

Geschikt voor: Off-road | Afwikkeling: Neutraal
Heel drop: 8 mm | Gewicht:  M 300 gram / W 265 gram

 

Brooks aurora

Brooks aurora BL

Hij oogt wat veel, maar deze Brooks Aurora brengt je ook veel. Veel zachtheid, veel soepele overgangen, veel energieteruggave en vooral veel meer loopplezier. Trotseer de zwaartekracht met de Stikstof-geïnjecteerde DNA LOFT v3-demping die zorgt voor zachtere, lichtere en responsievere landingen. Met de unieke ontkoppelde tussenzool kunnen je hiel en voorvoet onafhankelijk van elkaar bewegen, zodat je kunt bewegen zoals je lichaam dat wil. Het gevoel alsof je op de maan loopt was nog nooit zo bereikbaar. 

Geschikt voor: Op de weg | Afwikkeling: Neutraal
Heel drop: 6 mm | Gewicht: M 241 gram / W 215 gram

 

Hoka Rocket X 2

HOKA Rocket X 2

Maak je klaar voor lancering met de HOKA Rocket X 2. Superieure voorstuwing zorgt ervoor dat je met deze raceschoen het strijdveld mijlenver achter je laat en records op de lange afstand verpulvert. Dit is precies wat je nodig hebt om op race day te knallen. Lichter dan zijn voorganger, meer stack height en uitgerust met baanbrekende innovaties. Deze schoen brengt en houdt jou ongetwijfeld aan kop.

Geschikt voor: Wedstrijden | Afwikkeling: Neutraal
Gewicht: 236 gram | Heel drop: 5 mm

 

New Balance

 

New Balance 880v13

New Balance 880v13

Ben je op zoek naar gewoon een goede allrounder die doet wat hij moet doen en net een beetje meer? Dan presenteren we je hier de nieuwste New Balance Fresh Foam 880v13. De 13e versie van de 880v-serie is van top tot teen vernieuwd en zorgt ervoor dat je dagelijkse run op rolletjes loopt. Van tempo- tot duurloop is de 880v13 de perfecte partner. Hoe hard of zacht je ook neerkomt op het asfalt, de schoen vangt de klappen met de Fresh Foam X-demping voor je op en geeft je daarna weer een duwtje in de rug om eindeloos door te gaan.

Geschikt voor: Op de weg | Afwikkeling: Neutraal
Gewicht: M 300 gram / W 238 gram | Heel drop: 10 mm

 

Nike wildehorse

Nike Wildhorse 8

Loop regelrecht op je doel af met de Nike Wildhorse 8. Deze trailschoen is gemaakt voor de meest pittige trails en brengt je in één rechte lijn naar de top. Of je nu een scherpe bocht, een lastige afdaling of wat rotsachtige bergkammen voor je kiezen krijgt met de Nike Wildhorse 8 ben je verzekerd van een flinke dosis demping, responsiviteit, de allerbeste grip en een betrouwbare omsluiting die je overeind houdt waar jij je ook bevindt. Hoe lang, ruig of pittig je trailrun ook is met de Wildhorse 8 is niks meer onbereikbaar.

Geschikt voor: Trails | Afwikkeling: Neutraal
Heel drop: 8 mm

 

Nike wildehorse

On Cloudsurfer

Wil je en meer snelheid en meer comfort tijdens je runs? Dan zit je met de On Cloudsurfer op dezelfde golflengte. Deze Cloudsurfer opent de deur naar een gloednieuwe dimensie van zachte demping en laat je dankzij de vernieuwde CloudTec Phase™-midzool moeiteloos door de straten heen surfen. Maak je borst maar nat voor een ongelooflijk soepele rit en PR’s die nog net niet vanzelf binnenstromen. Deze week een 5K, 10K of halve marathon op de planning? Met deze schoen ervaar je een hardloopsensatie, zoals je die nog nooit eerder voelde.

Geschikt voor: Op de weg | Afwikkeling: Neutraal
Gewicht: M 245 gram / W 205 gram | Heel drop: 10 mm

 

Nike wildehorse

Saucony Kinvara 14

Tijd om een tandje bij te zetten? Dan wordt de Saucony Kinvara 14 jouw nieuwe trainingspartner op de weg. De nieuwste Kinvara biedt je de ultieme mix van snelheid, puurheid en eenvoud en is lichter dan ooit. Uitgerust met een flinke laag PWRRUN-schuimdemping ben je gewapend om minstens 10 kilometer extra te lopen dan je van te voren van plan was en dankzij de PWRRUN+-inlegzool vlieg jij meters vooruit. Ook denk je met deze schoen aan het milieu. De schoen heeft een veganistische stijl en bevat gerecyclede materialen.

Geschikt voor: Op de weg | Afwikkeling: Neutraal
Heel drop: 4 mm | Gewicht: M 200 gram / W 175 gram