atletiekunie

  • 0

Special Editions hardloopschoenen

17 mei 2018
Special Editions hardloopschoenen

Ieder merk brengt tegenwoordig wel een Special Edition of Limited Edition hardloopschoen uit. De ene schoen is speciaal gemaakt voor een grote bekende marathon, de ander is een prachtige samenwerking met een bekende designer en weer een derde speciale hardloopschoen komt op de markt om het zoveel jarig jubileum van het desbetreffende merk te vieren! Kortom, er is altijd wel een reden om een niet te missen schoen te ontwerpen. Ook op dit moment staan er weer verschillende Special of Limited Editions online. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

Asics Gel-Nimbus 20 Platinum

Om het twintig jarige bestaan van de Asics-Gel Nimbus serie te vieren lanceerde Asics een nieuwe editie van de populairste lange afstandsschoenen, de Gel-Nimbus 20 Platinum. De schoen is gemaakt voor alle hardlopers, of je nu net begint met hardlopen of een ervaren hardloper bent. De schoen is het meest lichtste model in de Gel-Nimbus geschiedenis.

De Asics Gel-Nimbus 20 Platinum is zo ontworpen dat je elke dag aangenaam kan rennen. De schoenen bieden je goede demping en hebben een lichtgewicht Flytefoam tussenzool. Het vernieuwde bovenwerk geeft je in combinatie met 3D prints een uitstekende pasvorm met de juiste flexibiliteit en ondersteuning.

De Gel-Nimbus 20 Platinum is een uitstekende schoen voor neutrale lopers. Het is een lange afstandsloopschoen die je de maximale demping en veerkracht geven tijdens het lopen.

Asics Gel-Nimbus City Icons

Asics heeft zes speciale edities uitgebracht van hun beroemde Gel-Nimbus 20. Deze schoenen zijn een eerbetoon aan alle locaties en duizenden lopers die de uitdaging aangaan om één van deze historische marathons te lopen.

Voor deze speciale collectie is er gekozen voor wereldwijde steden met een diepe marathontraditie. Namelijk: de geschiedenis van Boston, het bruisende Parijs, de energie van Barcelona, de koningin van Engeland, de elektrische nachten in Tokio en het altijd mooie Stockholm.

De Nimbus schoenen zijn voor neutrale lange afstandlopers en hebben de meeste demping van alle Asics schoenen. Het vernieuwde bovenwerk zorgt voor stevigheid en comfort, maar ook voor extra ventilatie waardoor je voeten niet te snel warm worden.

Brooks Adrenaline GTS 18

De eerste versie van de Brooks Adrenaline werd al in 1999 gelanceerd en is sindsdien niet meer weg te denken. Het zijn al jarenlang favoriete hardloopschoenen voor hardlopers met overpronatie. De Brooks Adrenaline GTS 17 heeft veel prijzen gewonnen en veel mensen keken dan ook uit naar de GTS 18.

De grootste verandering zit in het bovenwerk van de schoen. Het heeft een nieuw uiterlijk gekregen met behulp van soepel engineered mesh. Dit materiaal zorgt voor een comfortabele pasvorm terwijl je voet goed omvat wordt met behulp van verschillende overlays. Het nieuwe bovenwerk zorgt ook voor een betere fit van de schoen. Het sluit comfortabel aan op je voeten, waardoor je flexibel en stabiel kan hardlopen.

De GTS 18 zijn de waardige opvolgers van de GTS 17. Het vertrouwde Adrenaline gevoel is er nog steeds in de nieuwe antipronatie-schoenen. Door de updates geven de schoenen je een comfortabeler en stabieler gevoel.

Mizuno Wave Rider 21 Osaka

De Mizuno Wave Rider 21 Osaka is een Limited Edition dat speciaal gemaakt is voor de Osaka-marathon. Osaka is een Japanse stad waar ook de fabriek van Mizuno gevestigd is. In de schoenen zijn zeven verschillende kleuren verwerkt. De kleur oranje zit in de linkerschoen en staat voor kracht om je eigen dromen te volgen. Blauw zit in de rechterschoen en staat voor Mizuno’s belofte om sport en fysieke activiteiten wereldwijd te promoten.

De schoenen werden vaak als hard ervaren waardoor de schoenen wat minder aantrekkelijk waren, maar in de nieuwe schoenen zit een Wave-plaat dat verantwoordelijk is voor de demping en stimulering van de overgang naar je voeten.

Ook bij deze schoen is het bovenwerk helemaal vernieuwd. Aan de buitenkant is het voor een groot deel gemaakt van mesh. Dit zorgt voor een goede ventilatie in de schoen, waardoor ze ideaal zijn voor alle lange afstandslopers.

Saucony Japanese Freedom ISO

Deze exclusieve uitvoering van de Saucony Freedom ISO is ontworpen door de bekende Japanse kunstenaar Ryoono. De kunstenaar heeft opvallende kleuren groen gebruikt. De inspiratie van de kleuren komt vanuit de kracht van de natuur. Hij wilde laten zien hoe sterk de natuur kan zijn en dat het zich kan ontwikkelen tot een mooie vorm.

Het zijn neutrale hardloopschoenen voor heren. De middenzool is helemaal gemaakt van Everun dempingsmateriaal. Dit zorgt ervoor dat de schoen een comfortabele en zachte demping heeft die bij elke stap energie teruggeeft.

Het bovenwerk is gemaakt van het lichtgewicht ISOFIT materiaal. Dit omsluit je voet goed en beweegt mee tijdens het hardlopen.

 Special Editions