Voorkom blessures met Herzog compressiesokkken

8 May 2019
Voorkom blessures met Herzog compressiesokkken

Herzog compressiesokkken doen wat ze beloven: het voorkomen van blessures. Dit blijkt maar weer uit de resultaten van een grootschalig onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd. Dit onderzoek is in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder maar liefst 8000 sporters die Herzog compressiesokkken gebruiken gehouden.

Maak kennis met het compressieprofiel en het bijzondere drukniveau

De compressiesokkken van Herzog staan bekend om het compressieprofiel en het bijzondere drukniveau. Maar liefst 84% van de sporters die de sokken gebruiken, heeft minder last van blessures. Ook ervaart 78% sneller herstel en 72% ervaart door het gebruik van de sokken meer plezier tijdens het sporten.

Koploper op het gebied van compressie sinds 2000

Hardlopen is een high impact belasting is, waarbij drie tot vijf keer het lichaamsgewicht wordt opgevangen. Het ontstaan van blessures aan je onderbenen, enkels en voeten is daarom erg groot. Sinds 2000 is Herzog Medical continu bezig met het toepassen van compressie binnen de sport. Wat destijds als vreemd werd gezien, is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld geworden. Kijk maar naar vele marathonlopers of tijdens een training voor een duurloop.

69% van de respondenten doet aan hardlopen

Van de 771 sporters die aan het onderzoek hebben deelgenomen, doet 69% aan hardlopen. Van dat percentage loopt 57% één tot vier keer per week, tot maximaal tien uur per week. 12% doet intensief aan baan- of wegatletiek.  Ook zijn overige sporttakken met hardloopbelasting meegenomen, zoals obstacle- en trailrunning, triatlons en balsporten. 

Waar worden de Herzog compressiesokkken voor gebruikt?

De hardloopsokken van Herzog worden vooral gebruikt om blessures te voorkomen, maar je kunt ook denken aan sneller herstel en het bevorderen van de prestaties. Maar liefst 95% van de gebruikers is tevreden en 86% geeft aan dat de sokken volledig aan zijn of haar verwachtingen voldoet. Compressiekousen voor hardlopers zijn dus een echte must-have”.