atletiekunie

  • 0

5 redenen om muziek te luisteren tijdens hardlopen

16 March 2018
5 redenen om muziek te luisteren tijdens hardlopen

Sport en muziek gaan steeds vaker samen, maar wist je ook dat je echt beter presteert wanneer je muziek hoort tijdens het sporten? Naast dit zijn er nog meer voordelen. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de combinatie sporten en muziek. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje!

1. Net een beetje meer

Als je muziek luistert tijdens het hardlopen kunnen je prestaties tot wel 20% verbeteren. Hoe beter de muziek bij je voorkeuren past, hoe beter het werkt. Muziek zorgt voor afleiding waardoor je langer door kan gaan dan zonder muziek.

2. Je traint je lichaam én hersenen

Muziek heeft een positief effect op je hersenen. Je zou kunnen zeggen dat muziek een soort massage voor je hersenen is, hierdoor kun je optimaal presteren. Je traint niet alleen je lichaam terwijl je muziek luistert, maar ook je hersenen!

3. Je verhoogt je concentratie

Concentreren voor een (belangrijke) wedstrijd, dan maakt trage muziek je rustig. Hierdoor krijg je ruimte om je te concentreren op de prestatie die je moet gaan leveren. Vlak voor de wedstrijd raden ze aan om uptempo muziek te luisteren. Tussen de 120 en 140 BPM, dat zou het meest motiverende werken.

4. Vloeiend bewegen

Doordat je muziek luistert raakt je hele lichaam in een bepaald ritme. Door dit ritme zijn je bewegingen vloeiender. Je gaat efficiënter bewegen en daardoor haal je meer uit je training.

5. Goede zin

Muziek draagt bij aan je mood, of dat nu is als je aan het trainen bent of aan het relaxen. Opzwepende muziek zorgt voor een hogere productie van dopamine, het plezierstofje van je hersenen. Dopamine is ook belangrijk voor bewegingscontrole en doelgericht denken en handelen. En dit komt goed van pas tijdens je work-out.

Heb je eindelijk de juiste muziek gevonden, is je koptelefoon of zijn je oortjes zo slecht dat je er niet volop van kunt genieten. Of wat dacht ervan dat ze tijdens het sporten heel de tijd verschuiven of zelfs van je hoofd af vallen……. Dat moet je niet willen! De sportieve koptelefoons van MIIEGO zorgen ervoor dat je altijd in de beste kwaliteit naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. De koptelefoon verschuift niet en zit heerlijk comfortabel op je hoofd.