Saucony Ride 13 vs. Saucony Ride 14

4 April 2021
Saucony Ride 13 vs. Saucony Ride 14

De Saucony Ride 14 is een neutrale hardloopschoen, ontworpen voor allround trainingen. De inmiddels 14e editie binnen de Rider-familie heeft een aantal updates gekregen. Wat het verschil is tussen de Saucony Ride 13 en de Saucony Ride 14, lees je hier.

Saucony Ride 14 hardloopschoenen met een nieuwe COLDTRAC-slijtzool

Een van de grootste veranderingen die de Saucony Ride 14 door heeft gemaakt, is de gloednieuwe COLDTRAC-slijtzool. Saucony maakt voor het eerst gebruik van dit materiaal. Dit vernieuwde en duurzame rubber zorgt voor meer grip op (koude) terreinen en zorgt hierdoor voor meer tractie en grip. Wel zo handig, want zelfs tijdens de lente weten we nu maar al te goed dat het zomaar kan gaan sneeuwen.

PWRRUN-foam in de tussenzool

Al het goede van de Saucony Ride 13 is mee naar de Saucony Ride 14 genomen. Hierdoor loop je nog steeds op een tussenzool van PWRRUN-foam. Dit speciale schuim zorgt voor een fijne balans tussen veel demping en een responsief gevoel.

Een nieuw mesh materiaal op de FORM-FIT upper

Zet je de Saucony Ride 13 naast de Saucony Ride 14, dan valt het direct op dat het design een flinke upgrade heeft gekregen. De hardloopschoen ziet er gestroomlijnder uit, maar heeft ook een strakkere constructie. Het vernieuwde mesh materiaal op de FORM-FIT upper draagt hier voor een erg groot deel aan bij. Het bovenwerk voelt lichter aan, wat ook terug te zien is in het gewicht van de hardloopschoen (278 gram vs. 266 gram voor heren en 247 gram vs. 238 gram voor dames). De speciale RUNSHIELD-coating houdt je voeten droog als je loopt in de regen.

Meer strategisch geplaatste perforaties

Daarnaast zijn er ook meer strategisch geplaatste perforaties aangebracht. Dit betekent dat de Saucony Ride 14 een hoger ademend vermogen heeft en de ventilatie wordt ook nog eens verbeterd. Het hoge loopcomfort wordt verder vergroot door de vulling in de hiel en de strategisch geplaatste uitsparingen bij rond de enkel.