Getest: Brooks Ghost Max

5 December 2023
Getest: Brooks Ghost Max

Ga voor maximale prestaties met de nieuwe Brooks Ghost Max. Brooks heeft een nieuwe wending gegeven aan zijn paradepaardje de Brooks Ghost 15. Met meer demping, meer stabiliteit en een bredere voorkant trakteert de Ghost Max je op jawel Maximaal comfort en maximale prestaties. Hoe dit voelt in de praktijk? Wij hebben RunningDirect ambassadeur Peter van de Linden flink wat kilometers laten lopen op deze zeer comfy schoen en hij deelt zijn testresultaten met jou.

De afgelopen 3 weken heb ik de nieuwe hardloopschoen van Brooks getest, de Brooks Ghost Max. De eerste schoen vanuit Brooks in de maximale demping categorie. Een categorie waarin ik al heel wat schoenen heb getest en een categorie die ik vaak draag tijdens mijn duurlopen.

Technische details

De Brooks Ghost Max is uitgerust met een vrij hoge stack (39mm/33mm) van DNA Loft V2, een Brooks GlideRoll Rocker en een zachte bovenkant voor extra comfort. Daarnaast heeft de hardloopschoen een brede basis voor extra stabiliteit. Op papier klinkt dit als de perfecte maximale demping hardloopschoen, hoe presteert de Ghost Max in de praktijk?

Uiterlijk

Voordat ik begin over mijn ervaringen met de Brooks Ghost Max nog even kort over het ontwerp van de schoen. Voor de Ghost Max heeft Brooks gekozen voor een minimalistisch ontwerp, geen vreemde overlays of overdreven kleurencombinaties. Dit zorgt ervoor dat de schoen misschien wel een van de modernste uitstralingen heeft in vergelijking met andere Brooks hardloopschoenen.

De schoen in de test

Over de afgelopen 3 weken heb ik ruim 120 kilometer gelopen met de Brooks Ghost Max. Direct na het aantrekken van de schoen merk je het comfort van de Brooks Ghost Max. Comfort dat zich doortrekt op het moment dat je gaat hardlopen. De zachte bovenkant in combinatie met het DNA Loft V2 zorgt ervoor dat je zonder afleiding kunt rennen. Tijdens het testen van de schoen heb ik hem voornamelijk gebruikt tijdens mijn duurlopen maar ook wanneer ik een aantal versnelling erin gooi houdt de hardloopschoen prima stand.

Conclusie

Van ontwerp tot aan pasvorm en comfort, deze Ghost Max has it all! Ik heb 120 km maximaal genoten van ultieme demping in een stijlvol jasje. De Brooks Ghost Max gaat absoluut vaker mee op pad en is ongetwijfeld een aanrader als je op zoek bent naar een hardloopschoen voor duurlopen met maximale demping. Wil jij comfortabel veel kilometers maken? Dan is de Brooks Ghost Max zeker iets voor jou!

Over de tester

Peter van de Linden is een echte RunningDirect ambassadeur. Hij loopt meerdere malen per week om zijn hoofd te legen na een lange werkdag en in het weekend trekt hij er graag uit voor een lange tocht. Een comfortabele hardloopschoen voor lange afstanden is een absolute must.