Getest: ASICS Novablast 4

1 December 2023
Getest: ASICS Novablast 4

De afgelopen drie weken heeft Rick Kroezen de ASICS Novablast 4 getest en in deze blog deelt hij zijn ervaringen. In drie weken tijd is er ongeveer 140km afgelegd op deze nieuwe schoen van ASICS.

ASICS Novablast 3 v.s. Novablast 4

De ASICS Novablast 4 positioneert zich als een snelle schoen geschikt voor je tempotrainingen, met deze insteek ben ik de schoen gaan testen en heb ik de afgelopen drie weken 120km op de schoen gelopen. Afgelopen jaar heb ik zo’n 600km op de ASICS Novablast 3 gelopen waardoor ik beide schoenen goed met elkaar kan vergelijken.

Uiterlijk

Ook het uiterlijk van de ASICS Novablast 4 heeft een upgrade gekregen. De zool van de schoen heeft een nieuw design wat zorgt voor een fris, modern en snel uiterlijk. Zelf heb ik de felgroene variant getest, maar ook de andere kleuren zijn fris en opvallend, naar mijn mening zeer geschikt voor een snelle hardloopschoen.

Comfort

De upgrade in comfort was overduidelijk toen ik de schoen voor de eerste keer aantrok. Het geweven bovenstuk is gemaakt van een stuk en rond de hiel en ‘kraag’ van de schoen zitten kussentjes wat zorgt voor extra comfort. Daarnaast zorgt het geweven materiaal voor fijne ventilatie tijdens het rennen. De tong daarentegen is minimaal gevoerd wat zorgt voor een fijne pasvorm van de schoen.

Sweetspot

Na mijn eerste training kon ik al concluderen dat de hardloopschoen de perfecte balans heeft. Stevig genoeg om reactief en responsief te zijn maar zacht genoeg om comfort te kunnen bieden. Daarnaast maakt ASICS gebruik van AHAR Lo rubber wat zorgt voor een duurzame buitenzool die langer mee moet gaan. Met 120km kan ik dit onvoldoende testen, maar het is een welkome upgrade aangezien ik merkte dat de ASICS Novablast 3 sneller versleet dan gewenst.

Conclusie

De ASICS Novablast 4 is voor mij een zeer geschikte keuze voor mijn tempo trainingen. Uiterlijk vind ik niet heel belangrijk maar ik kan niet ontkennen dat deze schoen een snel en modern ontwerp heeft, dit maakt het toch leuker om deze te dragen. Belangrijker vind ik de resultaten tijdens mijn trainingen. De perfecte balans tussen comfort en reactiviteit zijn voor mij een belangrijke factor om deze schoen te blijven dragen ná de testperiode.