Getest: adidas Supernova Rise

4 December 2023
Getest: adidas Supernova Rise

Met de introductie van de nieuwe adidas Supernova Rise heeft adidas een start gemaakt met een nieuwe schoenenfamilie voor je dagelijkse runs, ook wel de opvolger van de bekende Solar collectie. De designers zijn weer van nul af aan begonnen met het opbouwen van de schoen in deze familie en dat levert een aantal zeer positieve bevindingen op. Ze hebben hierbij gekeken naar het succes uit de adidas Adizero familie welke al jaren zorgt voor record na record op alle afstanden tot en met de marathon. Hoe dat zich uit in deze nieuwe schoen? Marathonloper Rick heeft de Supernova Rise uitgebreid voor je getest om alle ins en outs over deze schoen met je te kunnen delen.

Eerste indruk

Het eerste gevoel bij het aantrekken van de schoen is super. De schoen sluit mooi aan om de voet en ook erg stevig door een verstevigde hielkap. Je krijgt bij het aantrekken van de schoen direct zin om er mee hard te gaan lopen. Een gevoel dat je bij een schoen echt nodig hebt om door te blijven trainen in de koude wintermaanden.

Loopervaring

Inmiddels heb ik de hardloopschoen 5 keer getest met een totaal van 60 kilometer. Dit zowel tijdens rustige herstellopen als wat vlottere duurlopen. De tussenzool bestaat uit het vernieuwde Dreamstrike+ foam. Dit materiaal is erg dempend, maar zorgt ook voor erg veel energieteruggave. Je voelt hierbij echt dat het gebaseerd is op de moderne TPE foams die we kennen uit de wedstrijdschoenen.

Vernieuwingen

Andere vernieuwingen in de schoen zijn de Support Rods. Deze zorgen voor een stabiele en soepele afwikkeling. Ook heeft adidas een nieuwe adiwear slijtzool ontwikkeld. Dit materiaal zorgt voor goede grip tijdens het lopen en is ook erg duurzaam.

Conclusie

Zelf zou ik de adidas Supernova Rise dragen tijdens herstellopen of een wat langere duurloop. Voor wat snellere trainingen kies ik bij adidas toch voor de Adios Pro 3 of Boston 12 welke wat lichter zijn en voorzien zijn van EnergyRods van Carbon. Ook is de schoen uitermate schikt voor de beginnende loper op zoek naar een allround hardloopschoen met een stabiele basis en perfecte fit.