atletiekunie

  • 0

Introducing: HOKA ONE ONE Clifton Edge

22 juni 2020
Introducing: HOKA ONE ONE Clifton Edge

De HOKA ONE ONE Clifton Edge is een neutrale hardloopschoen en komt het beste tot zijn recht tijdens runs op geasfalteerde paden. Met een gewicht van 205 gram is dit het lichtgewicht broertje van de Clifton en biedt maximale demping. Wat alle voordelen zijn van deze allround hardloopschoen, lees je in deze blog.

HOKA Clifton Edge hardloopschoenen met veerkrachtig EVA schuim

Voor de tussenzool van de Clifton Edge heeft HOKA een veerkrachtig EVA schuim gebruikt. Dit materiaal kwamen we eerder tegen in de Speedgoat. Deze trail schoen staat bekend om het ‘’marshmallow’’ gevoel bij iedere landing en afzet en geeft voldoende bescherming. Het EVA schuim bij de Clifton Edge is minder zacht, maar zorgt nog steeds voor een erg comfortabele loopervaring.

Veel stabiliteit door de brede EVA-tussenzool

Laten we eerlijk zijn, de brede EVA-tussenzool is het eerste dat opvalt aan de HOKA Clifton Edge. Dit robuuste design zorgt ervoor dat je een brede basis hebt voor iedere landing en afzet. Je profiteert van veel stabiliteit en het uitstekende gedeelte bij de hak vangt schokken maximaal op. Hierdoor verminder je de impact op je gewrichten en verklein je de kans op blessures.

Extra steun en stabiliteit door de Air Mesh upper

Voor het bovenwerk heeft HOKA Air Mesh gebruikt. Hierdoor worden je voeten strak omsloten, zonder dat de Clifton Edge beknellend aanvoelt. Je loopt met extra steun en stabiliteit en het bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen. Daarnaast voorkom je dat je achillespees geïrriteerd raakt door de smalle hielkraag en je vergemakkelijkt het aan- en uittrekken van de hardloopschoen.