Hoe hardlopen leuk blijft

1 January 2020
Hoe hardlopen leuk blijft

De feestdagen zijn voorbij, maar je voornemen om een beetje op je voeding te letten heeft niet zo goed uitgepakt. Je hebt de kerstkransjes afgeslagen, maar dat ene wijntje rolde té gemakkelijk over de tong. Om het nog maar niet te hebben over die ene heerlijke gourmetavond of oliebollen met de jaarwisseling.

2020 ga je positief beginnen! Misschien heb je net een nieuw paar hardloopschoenen of een fijne hardlooptight gekocht. Tijd om het lopen op te pakken! Maar hoe houd je het vol? En hoe blijf je die vervelende pijntjes voor?

Stramme kuiten na drie weken

Na twee tot drie weken ontstaan er bij beginnende hardlopers sneller blessures, waardoor je ook minder enthousiast aan je run start dan die ene eerste keer. Voorbeelden van pijnklachten zijn scheenbeenklachten en klachten aan je kuiten. Er zijn kleine beschadigingen in het spierweefsel ontstaan die tijd nodig hebben om te herstellen.

Herzog PRO Compressiekousen voor beginnende hardlopers

Herken je bovenstaande klachten, dan is het belangrijk om hier naar te handelen. Wie weet heb je een doel voor jezelf gesteld waar je naartoe traint of je hebt je ingeschreven voor een hardloopwedstrijd, waar je een goede tijd neer wilt zetten. Herzog PRO Compressiekousen bevorderen je herstel en gaan kuitblessures tegen. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat topatleten als Annemiek van Vleuten, Robin de Kruijf en Jorien ter Mors je al voor gingen.

De PRO Compressiekousen zijn afgestemd op je beencontouren, zodat schokbelasting op de kuiten wordt beperkt en spierschade wordt voorkomen. Je bloedstroom wordt geoptimaliseerd zodat spierpijn wordt verminderd en de compressiekousen werken preventief bij spierverrekkingen, achillespeesproblemen en kuitklachten.