Hardlopen in de meivakantie

13 April 2018
Hardlopen in de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Een vakantie waarbij veel Nederlanders de zon gaan opzoeken om uit de winterdip te komen. Maar hoe leuk is het om je vakantiebestemming al hardlopend te ontdekken? En je blijft ook nog eens fit! Terwijl iedereen lekker ligt te luieren zie jij tijdens het hardlopen de mooie zonsopgang of zonsondergang. Stop dus je hardloopspullen in je koffer en ontdek vakantieplekjes die je anders nooit gezien zou hebben! Heb jij nu ook al zoveel zin in om te gaan hardlopen op vakantie? In deze blog geven we je 7 tips over hardlopen op vakantie.

1. Wat mee te nemen?
In de meeste landen is het in mei al lekker warm. Hierdoor is het niet nodig om al je winterkleding mee te nemen. Een short, sport BH, shirt, sokken en schoenen is genoeg. Ook zonnebrandcrème is belangrijk om mee te nemen voor tijdens het hardlopen! Zorg dat je minimaal een uur van te voren insmeert. Hierdoor heeft de crème tijd om in te trekken. Tip: neem een tube handwasmiddel mee. Spoel je sportkleding uit na je training en dankzij het sneldrogend materiaal van je kleding is je outfit zo weer droog.

2. Route vinden
In het buitenland op een onbekende plek hardlopen kan soms wat spannend zijn. Je kent de weg niet en je weet niet hoe druk het op de wegen is. Daarom is het handig om thuis al wat onderzoek te doen. Zo kan je op Mapmyrun of Walkjogrun kijken voor routes die locals of toeristen lopen. Op Blaze Travel kan je populaire hardlooproutes in grote wereldsteden vinden. Als je vergeten bent om vooraf onderzoek te doen kan je altijd vragen aan de receptioniste of hij/zij een leuke route weet. Ben je nog steeds bang om de weg kwijt te raken? Loop dan een aantal kilometer heen en neem dezelfde route weer terug.

3. Doe rustig aan
Enthousiast zijn om te gaan sporten op vakantie is niet verkeerd, maar trek niet gelijk je hardloopoutfit aan na een lange reis. Neem even de tijd om te acclimatiseren en je jetlag te overwinnen. In een andere omgeving is het verstandig om je afstand en snelheid een beetje aan te passen.

4. Drink genoeg water
Drink een uur voordat je gaat hardlopen een paar glazen water. Neem ook water mee als je langer dan 45 minuten onderweg bent, een drinkriem is een handige manier om water mee te nemen. Je zweet veel wanneer het warm weer is en dit moet je ook weer aanvullen anders bestaat de kans dat je uitdroogt. Vergeet ook niet na het hardlopen genoeg te drinken!

5. Pas je tijdstip aan
Wanneer het heel warm is, is het verstandig om vroeg in de ochtend te gaan hardlopen. In de ochtend is het koeler dan overdag. Je kan ook na zonsondergang gaan hardlopen, maar het duurt lang voordat het een beetje afgekoeld is. Daarom raden we aan om in de ochtend te gaan. Zoek tijdens het hardlopen ook schaduw op zodat je niet de hele tijd in de brandende zon loopt.

6. Sightjogging
Als je een stedentrip heb geboekt is er een grote kans dat je mee kan doen aan een sightjogging tour. Een training en sightseeing ineens dus! Wat wil je nog meer? Zoek vooraf wel even op Google of er op jouw bestemming een tour aangeboden wordt.

7. Veiligheid
Vertel aan je reisgenoot waar je naar toe gaat. Vergeet ook niet je telefoon! In je telefoon kan je het adres van je verblijfplaats zetten en neem je pinpas en wat cash mee. Nog een handig tip: schrijf op een stukje papier de naam van je reisgenoot en zijn/haar contactgegevens.

Ben jij van plan om te gaan hardlopen op je vakantie, maar je heb nog niet het geschikte hardloopshirt gevonden? Bekijk dan eens ons assortiment en scoor je nieuwe favoriete shirt!

hardlopen in de meivakantie