Hardlopen in de Herfst

21 September 2023
Hardlopen in de Herfst


Het weer slaat om, de temperaturen dalen en de zon maakt plaats voor meer regen en meer wind. Welke hardloopkleding, - kleding en accessoires heb je nodig om veilig en comfortabel te kunnen hardlopen in de herfst? Wij zetten de must-have categorieën voor dit seizoen op een rij.

Voordelen van hardlopen in de herfst

  1. De natuur ziet er prachtig uit. De herfsttinten en paddenstoelen spatten het straatbeeld uit en maken van de omgeving een schilderachtig tafereel.
     
  2. Aangename temperatuur. De koudere temperaturen maken hardlopen aangenamer.
     
  3. Door het regenachtige weer zit er meer zuurstof in de lucht, dit gaat je prestaties ten goede komen.
Voordelen van hardlopen in de herfst

Tips voor hardlopen in de herfst

Welke kleding draag je tijdens hardlopen in de herfst?
Welke kleding draag je tijdens hardlopen in de herfst?

De herfst is een wisselvallig seizoen en vraagt qua kleding om aanpassing. Draag bij voorkeur laagjes, zodat je eventueel een laag kunt uittrekken wanneer je opgewarmd bent of neem een extra hardloopjack mee, zodat je voorbereid bent op een bui.
De ideale combinatie is een hardloopjack met daaronder een hardloop T-Shirt en een lange hardlooplegging. Blijft het droog en is het aan de frisse kant dan kun je ook kiezen voor enkel een hardlooplongsleeves.

Welke hardloopschoenen heb ik nodig in de herfst?
Welke hardloopschoenen draag je in de herfst?

Met alle hardloopschoenen kun je lopen in de herfst, maar wil je natte voeten voorkomen dan zijn er schoenen met een GTX of waterproof bovenwerk. Ook is het vaak gladder door natte bladeren en veel regen.

Heb je behoefte aan extra grip? Met een Vibram® zool profiteer je van uitstekende grip op zowel natte als droge ondergronden. Ook zorgt deze zool voor maximaal comfort en schokdemping op oneffen terrein..

Welke accessoires heb ik nodig in de herfst?
Welke accessoires heb ik nodig in de herfst?

Het wordt vroeger donker en ook bij regen ben je minder goed zichtbaar. Zorg ervoor dat je veilig kunt hardlopen door accessoires te dragen waardoor je extra zichtbaar bent. Draag bijvoorbeeld een reflectievest of een LED armband, de reflecterende details en verlichting laten je opvallen.

Ook is er kleding met reflecterende details en fluorescerende accenten. En met een hoofdlamp zie jij zelf ook beter waar je loopt.

Trainingstips
Trainingstips voor hardlopen in de herfst

  • 1. Ga samen op pad. Dit is een stok achter de deur, een stuk veiliger en gezelliger.

  • 2. Doe de warming-up binnen, zodat je niet al koud moet starten

  • 3. Schrijf je in voor een evenement, zoals een cross.

  • 4. Bescherm je hoofd met een pet.