Getest: Odlo Blackcomb & Insulator collectie

27 November 2023
Getest: Odlo Blackcomb & Insulator collectie

Inmiddels daalt de temperatuur richting het vriespunt en zijn de dagen kort. De hardlooprondes vinden vaak plaats in koude, natte en donkere omstandigheden. Vaak is hier de motivatie om de loop aan te vangen minder groot als tijdens het voorjaar of in de zomer. De ODLO wintercollectie zorgt voor een stap in de juiste richting met functionele producten die uitermate geschikt zijn voor de aankomende wintermaanden. Om jou motivatie aan te wakkeren heeft onze Productexpert Rick een paar items van de ODLO wintercollectie voor je getest.

Odlo Blackcomb eco longsleeve half-zip

Het belangrijkste aan je winteroutfit is toch wel een goede baselayer. Deze houdt je warm en zorgt ook voor goede afvoer van zweet. De ODLO blackcomb eco longsleeve half-zip is daarbij een echte aanrader. Het shirt sluit perfect aan en houdt je warm zonder dat je afkoelt. Daarnaast is de rits een fijne toevoeging. Je kunt hierdoor zelf toch wat extra frisse lucht toelaten tijdens bijvoorbeeld een snelle interval sessie.

Odlo Zeroweight Insulator vest

Daarnaast is een goede bodywarmer echt een must in je garderobe tijdens de wintermaanden. Een item dat je niet vaak gebruikt maar dat bij temperaturen tijdens het vriespunt een ideaal item is. Tijdens lange duurlopen houdt het product je warm. Het winddichte 4-way stretchmateriaal zorgt ervoor dat je je goed kunt blijven bewegen. Het Freudenberg isolatiemateriaal is gemaakt van 91% gerecycled  polyester uit petflessen waardoor er weinig nieuw materiaal nodig is geweest voor het product. De Reflecterende details zorgen er ook voor dat je wat beter zichtbaar bent voor anderen tijdens je run in het donker.

Odlo Zeroweight broek

Als loper wissel ik af tussen een lange legging of een broek. Met name tijdens de echte koude dagen kies ik vaak voor een broek met daaronder eventueel een thermobroek. De broek is erg licht waardoor hij ook goed te dragen is tijdens iets warmere dagen. Ondanks de aansluitende fit behoudt hij toch de bewegingsvrijheid. Dit item bestaat voor 100% uit gerecyclede materialen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een winteroutfit om de koude maanden door te komen dan is de ODLO wintercollectie een perfecte match. De items houden je warm en maken je zichtbaar zonder dat het ten koste gaat van bewegingsvrijheid. Nog een tip daarbij is het ruime ODLO assortiment van accessoires. Deze bevatten onder andere handschoenen, mutsen en hoofdbanden en zijn een ideale toevoeging aan je winter garderobe voor de koude dagen.