Getest: De Brooks Glycerin 20

13 July 2022
Getest: De Brooks Glycerin 20

Over de tester

Jip van Kessel is 25 jaar oud en loopt gemiddeld 2 à 3 keer per week hard. Hij heeft de schoen afgelopen weken getest tijdens zijn duurlopen én tijdens de halve marathon in Zaltbommel.

Review

Voor RunningDirect heb ik de Brooks Glycerin 20 gedurende 3 weken getest en in deze review deel ik graag mijn ervaringen met de hardloopschoen. Tijdens het passen van de schoen viel mij direct één ding op, de schoen sluit overal goed aan en heeft comfortabele en zachte pasvorm. Dit gevoel wordt bevestigd wanneer ik kijk naar de product specificaties van de schoen. Brooks heeft extra aandacht besteed aan comfort en introduceert voor het eerst in de Glycerin serie een zool die is geïnjecteerd met nitrogeen voor extra demping zonder hierbij in te leveren op gewicht en duurzaamheid. Hoe vertaald zich dit naar dit naar de praktijk? De afgelopen 3 weken heb ik de Brooks Glycerin leren kennen als een comfortabele hardloopschoen die uitermate geschikt is voor mijn duurlopen. De Glycerin 20 zorgt voor een zachte landing en is naar mijn mening geschikt voor zowel de beginnende loper als de wat meer ervaren loper. Qua design is de schoen niet direct mijn smaak, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het comfort dat de Glycerin biedt.

Als laatste test heb ik de Brooks Glycerin 20 meegenomen naar de halve marathon in Zaltbommel. Ook tijdens deze langere afstand heeft de schoen zich bewezen als een comfortabele schoen met uitstekende demping. Ik heb de wedstrijd gelopen zonder moeilijkheden en zonder afleiding van de schoen, wat voor mij de graadmeter is voor een goede schoen.

Goed om te weten

Brooks brengt de Glycerin 20 ook uit in een GTS variant, wat staat voor Go-to-Support. De GTS variant biedt eenzelfde ervaring, demping en pasvorm als de niet GTS variant maar voorziet je van extra ondersteuning tijdens het lopen door de toegevoegde guiderails. De Guide-to-Support variant is dus uitermate geschikt voor de overpronerende loper.