Getest: ASICS GEL-Kayano 31

29 May 2024
Getest: ASICS GEL-Kayano 31

De ASICS GEL-Kayano is een ware klassieker onder hardloopschoenen en geliefd door hardlopers over de hele wereld. Met de revolutionaire introductie van 4D Guidance en PureGEL-technologieën in de GEL-KAYANO 30, heeft deze schoen nieuwe standaarden gezet voor stabiliteit en comfort. Het veranderde simpelweg de manier waarop we naar stabiliteitsschoenen keken.

Nu, met de 31e editie van de GEL-Kayano, zien we subtiele aanpassingen op zijn voorganger die leiden tot aanzienlijke verbeteringen in kwaliteit, efficiëntie en prestaties. Deze schoen blijft geavanceerde stabiliteit en demping bieden dankzij de 4D Guidance en PureGEL-technologieën, maar met een nog verfijnder bovenwerk en een nog soepelere, dynamischere loopervaring.

In deze review bespreken we de nieuwste ontwikkelingen van de ASICS GEL-Kayano 31, delen we onze persoonlijke ervaringen en bekijken we welke hardlopers en soorten trainingen het beste bij deze hardloopschoen passen.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Ondersteunende hardloopschoen voor op de weg
Heel drop: 10 mm
Gewicht: M 305g / V 266g
Materiaal bovenwerk: Engineered stretch bovenwerk
Materiaal tussenzool: FF BLAST™ PLUS ECO-foam
Materiaal slijtzool: Hybride ASICSGRIP™

Updates van ASICS GEL-Kayano 31 vs Kayano 30

  • Verbeterde slijtzool: De juiste mix van ASICSGRIP™ en AHARPLUS™ op specifieke plekken in de slijtzool zorgt voor een verbeterde grip en comfort, terwijl de duurzaamheid behouden blijft.
  • Ademend, ondersteunend en duurzaam bovenwerk: Een lichtgewicht, ademend mesh-materiaal vermindert de behoefte aan extra overlays, waardoor de schoen comfortabel blijft en toch ondersteuning biedt.
  • Comfort tot de max: Met zijn gebreide kraagconstructie combineert ASICS GEL-Kayano 31 een moderne uitstraling met een luxe gevoel, iedere keer wanneer je de schoen aantrekt.
  • Van alle gemakken voorzien: Ontworpen voor ultiem gemak, compleet met een geavanceerde trektag voor moeiteloos aan- en uittrekken.

Conclusie

Deze geliefde hardloopschoen heeft in de afgelopen decennia talloze updates en upgrades gehad. En ook de 31e variant heeft subtiele aanpassingen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De antipronatieschoen kan rekenen op de gemakken van het eerdere ontwerp zoals het gebruik van PureGEL™ in de achtervoet en FF BLAST™ PLUS ECO-foam in de tussenzool voor verbeterde schokdemping en het 4D GUIDANCE SYSTEM™ dat zorgt voor maximale stabiliteit en een ondersteunende pas tijdens je trainingen en wedstrijden.

Wat anders is, is de combinatie van ASICSGRIP™ en AHARPLUS™ op specifieke plekken in de slijtzool waardoor je kan vertrouwen op verbeterde grip. Door de upgrades in de mesh upper en de zachte kraagconstructie en door het treklipje op de hiel ervaar je maximaal comfort waardoor je onstuitbaar en met gemak zowel een 5K als een marathon afwerkt.

Dankzij voortdurende innovatie in stabiliteit en belangrijke verbeteringen in comfort, is de Kayano 31 de beste Kayano tot nu toe.