Getest: adidas Supernova Prima

29 May 2024
Getest: adidas Supernova Prima

De adidas Supernova-serie breidt uit met een nieuwe ster: de adidas Supernova Prima. Deze comfortabele hardloopschoen is ontworpen voor dagelijkse trainingen en is de Max Cushioning/uptempo variant van de Supernova Rise. Met extra van adidas’ applauswaardige DreamStrike+ superschuim in de voorvoet en hak, zorgt deze topper ervoor dat je kilometerstand dagelijks met tientallen kilometers stijgt.

In deze review delen we alle details van de adidas Supernova Prima en voor wie en welke training deze hardloopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale hardloopschoen
Heel drop: 8 mm
Gewicht: M  290 g / V  242 g
Materiaal bovenwerk: Engineered sandwich mesh
Materiaal tussenzool: Dreamstrike + Schuim
Materiaal slijtzool: GCPU rubberen buitenzool

Technologieën & Specificaties

Updates adidas Supernova Prima versus adidas Supernova Rise

  • Plussing up: Geniet meer van meer van adidas’ “droomfoam”. De schoen beschermt je benen met extra DreamStrike+ superschuim tegen de impact van het harde asfalt wanneer jij je door je dagelijkse trainingen heen beukt.
  • Extra Stack Height, Lagere drop: De Supernova Rise heeft een Stack Height van hiel: 36 mm / voorvoet: 26 mm, de Supernova Prima heeft een Stack Height van hiel: 37,5 mm / voorvoet: 29,5 mm waarbij vooral de voorvoet extra geknuffeld wordt bij elke stap. De verlaagde drop helpt je in een meer natuurlijke loopervaring van start tot finish.
  • Aangepast buitenzool ontwerp: Nieuw bij de Supernova Prima is de GCPU rubberen buitenzool over de hele lengte van de schoen. Met een lager profiel helpt deze zool bij een soepele doorrol van middenvoet naar voorvoet. Uitsparingen verminderen het gewicht van de schoen zonder te korten op stabiliteit of prestaties. Het uiteinde van de buitenzool bij de hiel staat iets verder omhoog, zodat je extra gestroomlijnd bent en in één moeite doorgaat van pas naar pas.
  • Grotere ventilatieopeningen: Geniet van het heerlijk comfortabele adidas’ sandwich mesh, gemaakt van lichte materialen voor comfort, beter ademend vermogen en perfecte ondersteuning bij de voet. Met grotere perforaties verspreid over het bovenwerk dan bij de Rise, profiteer je van extra ventilatie wanneer jij het tempo flink omhoog gooit.

Conclusie

De ene hardloper is de andere niet. Waar de beginner stopt na 5 km, gaat de andere nog even door. adidas speelt in op de splitsing tussen beginners en gevorderden, waarvoor niet alleen wedstrijden op een ander niveau worden gespeeld, maar ook dagelijkse trainingen.

Uitgerust met extra adidas’ Dreamstrike+ foam bij de voorvoet en hiel, helpt deze superster je naar een kilometerstand van 100 km aan het eind van de week en volgende week weer.  De combinatie van de gebogen “vin” bij de hiel en de volledige GCPU buitenzool rolt je moeiteloos door van de ene in de andere kilometer terwijl het bovenwerk met extra grote perforaties je voeten koelen wanneer de tempo’s omhoog vliegen.

Met al dit goede kunnen we niet anders concluderen dat de adidas Supernova Prima de perfecte kandidaat is voor hardlopers die op maandag al 15 km in een uurtje hebben afgetikt. Met voornamelijk de toevoeging van extra adidas’ superfoam houdt deze kanjer je moeiteloos bij van begin tot eind en morgen weer.