De verschillen tussen de Brooks Hyperion modellen

27 March 2023
De verschillen tussen de Brooks Hyperion modellen

Brooks Hyperion Max vs Brooks Hyperion Elite 3

Met al meerdere halve en/of hele marathons op je naam weet jij dat de uitdaging niet meer zit in het afleggen van de afstand, maar in het sneller aftikken van de kilometers. Wil jij je volgende wedstrijd een stuk sneller lopen dan schiet de Brooks Hyperion familie jou graag te hulp. Deze supersnelle raceschoenen geven je de munitie om te knallen op wedstrijddag en de voorbereidingsperiode ervoor.

Wat zijn de verschillen tussen de Brooks Hyperion modellen?

De Hyperion Max, de Hyperion Tempo en de Hyperion Elite 3 zijn snelheidsschoenen en helpen jou de kopgroep ver achter je te laten. Maar wat zijn de verschillen tussen de modellen en voor welk soort gelegenheid zijn ze geschikt?

Brooks Hyperion Max; Voor lange afstandstrainingen op snelheid met extra comfort

In de aanloop naar snellere afstandsraces zijn jij en de Hyperion Max een onafscheidelijk duo. Deze snelle hardloopschoen is uitgerust met DNA Flash-demping en stelt je in staat om kilometers achter elkaar op hoog tempo af te leggen. In aanloop naar het moment suprême heb jij een strikt schema, waardoor jij je absoluut geen uitval door blessures kunt permitteren. Gelukkig is deze trainer uitgerust met een dikke laag schuim om de klappen van het asfalt tijdens zware trainingen te beperken voor een spoedig herstel. En dat is natuurlijk lang niet alles. De unieke gebogen vorm van de hiel en neus helpt je met een snelle moeiteloze afwikkeling van hak naar teen terwijl de lichte zool duurzame langdurige tractie perfect verdraagt. Al met al is de Hyperion Max een must have om je klaar te stomen voor raceday.

Brooks Hyperion Tempo; Voor tempotraining met afstand

De Brooks Hyperion Tempo is al langer in het strijdveld te vinden en hangt een beetje tussen de Elite 3 en de Max in. Deze snelheidsschoen met minimalistische look is bij uitstek geschikt voor het snelle werk. De schoen is uitgerust met een tussenzool van het ultralichte DNA FLASH voor extra energieteruggave en dankzij de zachte demping herstel je sneller na zware trainingen.  In aanloop naar de lange afstandsrace is dit een perfecte trainer, heb je meer comfort nodig dan raden we de Hyperion Max aan.

Brooks Hyperion Elite 3; Voor afstandsraces op hoge snelheid

Wanneer wedstrijddag is aangebroken moet alles tot in de puntjes kloppen, zeker je uitrusting. De Brooks Hyperion Elite is deze dag je rechterhand die je na maanden van voorbereiding over de finishlijn helpt in een tijd waar je niet van had durven dromen. De schoen heeft het nieuwe, lichtgewicht ademende QuicKnit-bovenwerk wat voelt als een tweede huid, voor een pasvorm zonder afleiding. Wanneer het startschot is gelost vormt het gat met de overige deelnemers zich al snel, want deze Hyperion Elite 3 is uitgerust met een unieke carbonplaat die je tot wel 42,195 kilometer lanceert van pas naar pas. Ondertussen laat het superlichte DNA FLASH-zooldemping jou in je natuurlijk looppatroon lopen, zodat je tot na de finish niet meer te stoppen bent en blijven ook de veters stevig op zijn plek. Niks staat jou in de weg van je (persoonlijke) podiumplek.

Waarom draag verschillende hardloopschoenen voor je trainingsrondes en wedstrijden?

Draag jij je galajurk naar het werk? Nee, toch? Speciale gelegenheden vragen om een speciale uitrusting. Wedstrijdschoenen zijn gemaakt voor piek-performance en hebben het vaak zwaarder te verduren dan je allround trainers tijdens dagelijkse runs. Wedstijdschoenen gaan dan ook niet heel veel kilometers mee. Om het maximale uit hun run te halen hebben vele hardlopers een schoen voor dagelijkse loopjes, een schoen voor tempotrainingen en een wedstrijdschoen. Dit klinkt als een dure grap, maar door juist te wisselen van schoen per run gaan uiteindelijk al je hardloopschoenen langer mee.

 

De Brooks Hyperion collectie op een rij



 

Brooks Hyperion elite 3Brooks Hyperion MaxBrooks Hyperion Tempo

 

Hyperion
Max

Hyperion
Elite 3

Hyperion
Tempo

Geschikt voor

 Tempotraining
 op afstand

 Afstandsraces

Tempotraining
op afstand

Ondergrond

 Road

 Road

 Road

 Afwikkeling

 Neutraal

 Neutraal

 Neutraal

 Gewicht

 M: 221 gram
 V: 190 gram

 230 gram

 M: 207 gram
 V: 190 gram

 Heel drop

 8 mm

 8 mm

 8 mm

Stack height
(hiel/teen)

26 mm/
18 mm

35 mm/
27 mm

22 mm/
14 mm

 Hoeveelheid demping

Veel

Veel

Gemiddeld

 Carbonplaat

 Nee

 Ja

 Nee

Find your run

Of je nu een hardloopschoen zoekt om je hoofd te legen na een lange werkdag of je klaar wil stomen voor het wedstrijdseizoen. Voor elk doel is er de perfecte Brooks schoen.

Brooks Ghost

Brooks Levitate

Brooks levitate

Brokos trail

Comfortabele rondes
Brooks Ghost

Conditie verbeteren
Brooks Levitate

PR's verbreken
Brooks Hyperion

Nieuwe routes verkennen
Brooks trail