Maak kennis met de Brooks Bedlam!

30 January 2019
Maak kennis met de Brooks Bedlam!

De Brooks Bedlam is een nieuwe schoen van Brooks. Brooks heeft in deze schoen twee belangrijke eisen verwerkt. Zo heeft de Bedlam een optimale demping en een goede ondersteuning aan de voeten.

Het naadloze bovenwerk van de Brooks Bedlam

Het compleet naadloze, fit knit, bovenwerk heeft een mooie uitstraling en het zit super comfortabel om jouw voeten. De tong van de schoen zit aan de binnenkant vast. Dit zorgt ervoor dat deze niet wegzakt tijdens het lopen. Het is even wennen met het vastmaken van de veters, maar het zit erg fijn.

Dé schoen voor hardlopers met een brede voet

De schoen is vrij breed, zeker bovenop de voorkant bij de tenen. De schoen is niet geschikt voor hardlopers met smalle voeten, maar het geeft een zeer comfortabel gevoel aan de bredere voeten. De schoen voelt wat zwaar als je deze in de hand hebt, maar dit gewicht voel je niet meer als je de schoen draagt. En vanwege het fit knit bovenwerk voel je helemaal niet dat je een hardloopschoen aan hebt.

Een perfecte pasvorm om de enkel

Om de hiel zit een soort elastiek, wat een beetje op een sok lijkt. Dit geeft een comfortabel gevoel om de enkel. De schoen sluit goed aan maar voelt niet te strak. Het nadeel daarvan is wel dat er geen extra vetergaatje in de schoenen is verwerkt. Je kan de schoen dus niet strikken zoals dat bij vele andere hardloopschoenen wel het geval is.

Jouw hielstand wordt gecorrigeerd door de Brooks Bedlam

De Brooks Bedlam heeft geen correctieblokje in de zool zitten, zoals bijvoorbeeld de Adrenaline GTS 18 had. De ondersteuning komt vanuit de zogenoemde guiderails. Deze zorgen er voor dat je voeten goed recht blijven staan. De schoen begeleid dit als het ware. Zo wordt niet alleen de hielstand gecorrigeerd, maar de scheen rotatie wordt ook verminderd en er blijft meer controle in de knieën tijdens het lopen. Dit voel je niet tijdens het lopen.

Maak jouw run sneller!

Door de DNA AMP demping in de Brooks Bedlam geeft het je voet tijdens het lopen een zeer hoge energie teruggave. Zo voelt het niet alleen zacht aan de voeten, het maakt je run ook nog eens sneller. Want alle energie die jij tijdens het lopen in schoenen duwt, komt via de DNA AMP weer terug in je volgende pas.

Geschikt voor de gemiddeld tot zwaardere loper

Een prima schoen om mee af te wisselen als je al loopt op de Adrenaline GTS van Brooks. Loop dat de snellere trainingen op de Bedlam. Al met al is dit wel een schoen die geschikt is voor een bredere voet en een gemiddeld tot zwaardere loper. 

Gewicht:

- Heren, 318 gram
- Dames, 281 gram
Heeldrop: 8 mm