ASICS GEL-PURSUE 5 vs. ASICS GEL-PURSUE 4

7 January 2019
ASICS GEL-PURSUE 5 vs. ASICS GEL-PURSUE 4

Asics Gel-Pursue 5

De ASICS GEL-PURSUE is geschikt voor de neutrale hardloper en al vijf edities dé schoen voor iedereen die twijfelt hoe hij of zij loopt. De schoen is ontzettend stabiel en zorgt ervoor dat ook de lichtere overproneerders hier prima mee uit te voeten kunnen.

De ASICS GEL-PURSUE 5 combineert voorgaande edities

Wist je dat de ASICS GEL-PURSUE 5 een combinatie is van de ASICS GEL-PURSUE 4 en de ASICS GEL-PURSUE 3? De schoen heeft namelijk dezelfde zool als zijn voorganger. Deze FlyteFoam tussenzool is in het begin wat stug, maar wordt na een aantal kilometers soepeler. De zool is stabiel en biedt een fijne demping tijdens het lopen.

Het bovenwerk van de PURSUE 5 is lekker soepel en lijkt hierdoor op het bovenwerk van de PURSUE 3. En dat is maar goed ook! De PURSUE 4 had een stug bovenwerk wat lang niet voor iedereen comfortabel aanvoelt. Omdat het bovenwerk makkelijker om de voet heen vormt, voelt de schoen breder aan en vanwege het soepele bovenwerk voelt de schoen ook een stuk lichter aan. In werkelijkheid scheelt het een paar gram.

Meer bewegingsruimte in de PURSUE 5

De verstevigende rand boven de tenen naar de veters toe is verdwenen. Dit geeft jouw tenen meer bewegingsruimte. De schoen wordt in één breedte gemaakt en de pasvorm is gebaseerd op een gemiddelde voet. Voor vrouwelijke hardlopers met een smalle voet adviseren wij de ASICS GEL-Cumulus. Voor heren met een wat bredere voet is de ASICS GEL-Fortitude een goed alternatief.

De GEL-PURSUE 5 vs. de GEL-PURSUE 4

Al met al is de ASICS GEL-PURSUE 5 positief verbeterd ten opzichte van de ASICS GEL-PURSUE 4. Het blijft een comfortabele en stabiele schoen voor de hardlopers die neutraal lopen om lichtjes over proneren.

Gewicht: Ongeveer 290 gram
Heeldrop: 10 mm