Het alternatief op de Zwift RunPod

10 April 2019
Het alternatief op de Zwift RunPod

De Zwift RunPod is een running gadget waarmee je iedere wedstrijd en training leuker en beter maakt. Dit kleine blokje maak je voordat je start met lopen gemakkelijk vast aan jouw veters. Of je nu lange of korte afstanden rent en loopt over bospaden of een geasfalteerde weg, iedere run wordt nauwkeurig bijgehouden door de Zwift RunPod. In deze blog lees je alles over de specificaties en voordelen van de gadget.

Het alternatief op de Zwift RunPod

Helaas is de Zwift RunPod niet meer verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Erg jammer natuurlijk, maar je shopt bij Hardloopshop het perfecte alternatief. Met de Garmin Dynamics RunPod meet je net zo makkelijk jouw hardloopdynamiek, zonder dat je hiervoor een borstband nodig hebt. Nadat je jouw smartwatch aan de RunPod hebt gekoppeld, maak je de Garmin RunPod aan de achterkant van je hardloopbroek vast.

Zes belangrijke parameters worden gemeten door de Garmin RunPod

Iedere stap die je zet wordt geregistreerd door de Garmin RunPod. Dat is natuurlijk niet het enige waar je met deze gadget van bent verzekerd. Er worden in totaal zes belangrijke parameters gemeten:

  1. Cadans: Dit is het aantal stappen per minuut. Ook wordt het totaal aantal stappen weergegeven
  2. Grondcontacttijd-balans: Bij deze parameter wordt de links/rechts-balans van je grondcontacttijd tijdens het lopen weergegeven in de vorm van een percentage.
  3. Grondcontacttijd: Dit is de duur dat er contact is met de grond tijdens iedere stap, gemeten in milliseconden
  4. Verticale oscillatie: De op- en neerwaartse beweging tijdens je run. 
  5. Staplengte: De afstand tussen de plaatsen waar je je voeten zet. Deze parameter wordt in meters gemeten
  6. Verticale ratio: Verhouding tussen oscillatie en staplengte, weergegeven in een percentage.

Stuur de gegevens naar je mail, tablet of smartphone

De Garmin RunPod registreert jouw run van de start tot aan de finish, waardoor het meenemen van een smartphone overbodig wordt. Na afloop van de run heb je de keuze om de data te sturen naar je mail, tablet of smartphone. Wanneer heb je het meeste uit je run gehaald en waar zijn verbeterslagen mogelijk? Je ziet het allemaal in één handig overzicht!

De Garmin RunPod schakelt zichzelf automatisch in en uit

Het kan natuurlijk zo zijn dat je er even niet aan denkt om je RunPod aan een uit te zetten. Je neemt het liefste meteen een warme douche na die koude winterse run of geniet het liefste zo lang mogelijk van die fantastische tijd op de halve of hele marathon, de Garmin RunPod schakelt zichzelf automatisch in en uit en voelt met een gewicht van 14 gram onwijs licht aan,