Zoete aardappelovenschotel
6 April 2018Met deze gevarieerde simpele ovenschotel heb je iets super gezonds op tafel. Het is perfect geschikt voor doordeweekse dagen, want ovenschotels zijn zo klaar en de oven doet het laatste stukje overgebleven werk.
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappelen
- 300 gram spinazie (slinkt heel erg dus je kan ook wat meer doen)
- 150 gram kastanje champignons
- 200 gram kip
- 100 gram witte bonen (pot)
- 2 bolletjes mozzarella
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- peper
- zonnebloemolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm
- Doe de aardappelen in een pan met water en kook ze tot ze beetgaar zijn
- Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Snij de uien ook in kleine stukjes en pers de knoflook
- Snij de kip in blokjes
- Verwarm in een koekenpan een beetje olie en doe hier de uien in. Voeg daarna de champignons en knoflook erbij. Schep dit goed door. Zodra de champignons beginnen te verkleuren haal je het mengsel uit de pan en doe het in een apart bakje
- Bak de kip gaar in dezelfde koekenpan. Voeg daarna de uien en champignons weer toe en voeg de ketjap, nootmuskaat en peper toe. Laat dit even kort pruttelen
- Laat de spinazie slinken in de koekenpan. Blijf dit omscheppen het kan snel een beetje aanbranden.
- Vet de ovenschaal in met wat olie en schep als eerste het kipmengsel erin. Voeg daarna de beetgare zoete aardappelen toe
- Spoel de witte bonen af onder de kraan en doe ze in de pan bij de spinazie. Voeg daarna de oregano en tijm toe
- Schep het spinaziemengsel boven op de zoete aardappelen
- Snij de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop.
- Schuif de ovenschaal in de oven en laat het er 20 minuten in staan
Bereidingstijd
50 minuten