Welke marathons op je bucketlist horen!

28 February 2018
Welke marathons op je bucketlist horen!

Wil jij ooit nog een keer de marathon lopen of heb je al marathons gelopen en ben je toe aan iets compleet nieuws? Dan moet je zeker weten deze vijf marathons op je bucketlist zetten!

Everest marathon

De Everest marathon is de áller hoogste marathon/trail parcours van de wereld en vind plaats in Nepal. Het spectaculaire trailparcours begint op ruim vijfduizend meter hoogte. Hierdoor is er wel een medische keuring nodig om mee te mogen doen. Daarnaast moet je ook oppassen voor hoogteziekte, een wedstrijd die voor echte diehards is. Er is wel een kleine maar aan deze marathon… om de start te bereiken moet je eerst een 14-daagse (!!!) trektocht per voet afleggen.

Big Five marathon

Wij kunnen ons bijna niet indenken dat dit niet een droommarathon is. de Big Five marathon is door de heuvels van het Entabeni Game Reserve in Zuid Afrika. De uitzichten zijn adembenemend. Dit wordt gecombineerd met een landschap vol wilde dieren, misschien spot je zelfs wel de Big Five!

Great Wall marathon

Als je van klimmen en rennen houdt is dit jouw marathon! Je rent over de Chinese muur en naast het hardlopen beklim je ruim vijfduizend treden. Tijdens deze lood zware marathon word je wel beloond met mooie uitzichten, dorpjes en rijstvelden.

North Pole marathon

In de maand april kan je mee doen aan de North Pole marathon, ’s werelds ‘coolste’ marathon. De marathon is ruim 42 kilometer lang en de tempratuur is rond de 30-40 graden onder nul. Warme hardloopkleding is dus onmisbaar!

Petra Desert Marathon

De Noordpool toch iets te koud voor je? Dan is er nog de Petra Dessert marathon door de woestijn van Jordanië. De start is in de historische stad Petra en vervolgens loop je door een dorre warme woestijn. De omgeving heeft een schitterend maanlandschap. Je kan bij deze marathon ook kiezen voor een halve marathon.