Welke HOKA schoen heb ik nodig?

17 January 2023
Welke HOKA schoen heb ik nodig?

Heb jij je eerste marathon voor de boeg of wil je deze marathon sneller lopen dan de vorige keer? Dan wil je uiteraard weten wat de perfecte marathonschoen is voor jouw doel en waar je op moet letten. Met deze blog vol handige tips helpen we je op weg!

 

ALLROUND HARDLOOPSCHOENEN

Clifton 9: voor dagelijkse runs

De Clifton is het populairste model van HOKA. Deze hardloopschoen heeft een zachte en comfortabele demping, zorgt voor een soepele afwikkeling van de voet en is verrassend licht. Deze veelzijdige schoen is de perfecte trainingspartner in aanloop naar de marathon, maar kun je ook zeker dragen tijdens de race.

Bondi 8: voor lange afstanden met maximale demping en comfort

Wil jij die 42,195 zo comfortabel mogelijk lopen? Dan is de Bondi 8 met maximale demping perfect voor jou. De Bondi is volledig vernieuwd met zachter, lichter foam en een gloednieuwe verlengde hiel geometrie. De verlengde hiel en middenzool hebben een golvend ontwerp, wat zorgt dat jij de gehele rit geniet van een ongelooflijk zacht en gebalanceerd gevoel van hiel tot voorvoet.

Arahi 7: voor elke run met meer stabiliteit

Heb je meer stabiliteit nodig tijdens het hardlopen? Dan is deze Arahi antipronatieschoen het ideale model voor jou. De Arahi 7 bevat het J-Frame, wat extra stabiliteit aan de voeten geeft tijdens de afwikkeling van je pas. De combinatie van maximale demping met minimaal gewicht biedt veel comfort en maakt de schoen geschikt voor zowel duurtrainingen als de race zelf.

SNELLE WEDSTRIJDSCHOENEN

Heb je al meerdere marathons op je naam staan dan wil je de volgende race wellicht een keertje sneller lopen. Met deze HOKA schoenen met en zonder carbonplaat gooi je het tempo gegarandeerd omhoog.

Carbon X 3: voor snelle tempo’s op de lange afstanden

Een snelle wedstrijdschoen die stabiel is en over een carbonplaat beschikt voor een responsieve loopervaring. De originele Carbon X werd ontwikkeld om het record op de 100 kilometer afstand te verbreken en is daarmee één van de ultieme snelle langeafstandsschoenen. Dankzij het vernieuwde bovenwerk biedt de schoen nu nog meer ondersteuning, een betere pasvorm en meer ademend vermogen.

Mach 6: voor snelle (internval)trainingen en wedstrijden

Dé hardloopschoen die snelheid met demping combineert. De Mach 6 wordt ook wel de Carbon X 3 zonder carbonplaat genoemd en is er voor zowel wedstrijden als (interval)trainingen. De schoen bevat profly+ materiaal in de middenzool, wat zorgt voor een zachte landing, responsieve afzet en meer snelheid.

HOKA Cielo X 1: dé wedstrijdschoen voor razendsnelle kilometers op de lange afstand

De Cielo X1 is een wedstrijdschoen voor extreem snelle kilometers op de 10 km, halve marathon en hele marathon. De hardloopschoen is uitgerust met een gevleugelde carbonplaat, twee lagen van het zachte en zeer energieke PEBA-foam en heeft een stretchy bovenwerk voor maximaal instapcomfort. Dynamische uitsparingen in de buitenzool en de toevoeging van een minimale rubberen slijtzool dragen bij aan een lichtgewicht schoen, zodat alles klopt om voluit te gaan op raceday.