Welke Craft Baselayer draag ik tijdens het hardlopen?

7 November 2023
Welke Craft Baselayer draag ik tijdens het hardlopen?

De temperaturen dalen en de winter komst steeds dichterbij. Kouder weer houdt je mogelijk binnen maar is absoluut geen reden om binnen te blijven. De juiste onderlaag ook wel baselayer genoemd houdt je warm in koude tot ijskoude omstandigheden, zodat ook jij in de winter comfortabel kunt hardlopen. Craft heeft een breed scala aan Perfomance baselayers voor lichte tot intensieve activiteiten en helpt jou je hardloopdoelen deze winter te verwezenlijken. De Dry, Warm en Wool series voorzien in verschillend behoeftes en wij helpen jou de juiste keuze te maken passend bij jouw soort activiteit.

Wat is een Baselayer?

Een Baselayer is een singlet, shirt met lange of korte mouwen en draag je als eerste laag tegen de huid. Baselayers hebben een vochtregulerende werking, waardoor vocht- en zweet snel naar de oppervlakte wordt gebracht voor een razendsnelle afvoering. Dit voorkomt dat jij het koud krijgt door zweet in combinatie met lage temperaturen en wind, in de zomer zorgt het juist voor verkoeling omdat warmte snel weg kan. De shirts zijn gemaakt van elastische materialen en zitten als een tweede huid, zodat jij naast warmte ook geniet van maximale bewegingsvrijheid.

Blijf droog met de Craft Dry Baselayers

De Craft Dry Baselayers zijn gemaakt om je droog te houden tijdens het sporten. Deze functionele onderkleding staat bekend om zijn razendsnelle vochtafvoering en voorkomt een kletsnat shirt tijdens het lopen. Zo blijft je lijf droog en op de juiste temperatuur en raak jij niet onderkoeld in de winter of oververhit in de zomer. Deze serie gemaakt van zachte elastische stoffen met een naadloos ontwerp zorgen voor maximale bewegingsvrijheid en comfort.

Geschikt voor in temperaturen van: -10 tot +20 graden afhankelijk van de intensiteit


/

Blijf warm met de Craft Warm Baselayers

Ijskoude temperaturen maken jou niet klein. De Craft Warm Baselayers zijn gemaakt voor de meest intensieve runs en houden je aangenaam warm tijdens hardlopen, zonder oververhit te raken. Deze functionele baselayers hebben een sterk isolerende werking en zorgt met bodymapped kilmaatzones voor warmte op de juiste plek. Het naadloze ontwerp zit strak op het lijf, zodat al je bewegingen vloeiend gevolgd worden.

Geschikt voor in temperaturen van: -30 tot 0 graden afhankelijk van de intensiteit

Craft Wool Baselayers voor warmte in extreme kou

De Wool Baselayers draag je bij lichte tot intensieve activiteiten in extreem koude temperaturen. Deze Baselayers zijn gemaakt van merinowol voor de beste thermoregulatie en voorzien je lichaam op het juiste moment van perfecte isolatie en ventilatie. Daarnaast zijn deze  baselayers uitgerust met een antibacteriële werking, waardoor zweet en nare geurtjes geen kans maken.

Geschikt voor in temperaturen van: 30 tot 0 graden afhankelijk van de intensiteit


/

Welke Baselayer draag je wanneer?

Welke baselayer draag je bij welke temperatuur en welke intensiteit activiteit? Hieronder hebben we in een tabel weergeven welke serie bij welke temperatuur en activiteit past. Uiteraard is deze tabel een richtlijn. Ben jij een koukleum dan kun je de Warm serie eventueel al bij 0 graden dragen.

Intensiteitsniveau per activiteit

  • Licht: Wandelen
  • Gemiddeld: Rustig hardlopen met lage hartslag
  • Zwaar: Up-tempo hardlopen

 

Stay Dry serie

Keep warm serie

Wool serie

30°

Licht tot Zwaar

 

 

20°

Licht tot Zwaar

 

 

10°

Licht tot Zwaar

 

 

Licht tot Zwaar

Licht

Lichte activiteit

Licht tot Zwaar

Licht tot Gemiddeld

Licht tot Gemiddeld

-5°

Gemiddeld tot Zwaar

Licht tot Zwaar

Licht tot Gemiddeld

-10°

Zware activiteiten

Licht tot Zwaar

Licht tot Gemiddeld

-20°

 

Licht tot Zwaar

Licht tot Gemiddeld

-30°

 

Licht tot Zwaar

Licht tot Gemiddeld