De voordelen van hardlopen

10 March 2021
De voordelen van hardlopen

Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat het lichaam gebouwd is om hard te lopen? Hierdoor kunnen we efficiënt lange afstanden afleggen en beleven we er veel plezier aan. Het is daarom ook helemaal niet zo gek dat (juist nu) veel mensen de sport oppakken. Hardlopen is een sport die altijd en overal kan.

Het activeert de productie van hormonen en neurotransmitters 

Tijdens het hardlopen worden hormonen en neurotransmitters geactiveerd. Denk hierbij aan de stofjes endorfine, serotine, dopamine en noradrenaline. Je voelt je hierdoor gelukkiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook heb je minder last van stress, kun je je beter concentreren en onthoud je dingener beter. 

Duizenden jaren evolutie 

Duizenden jaren evolutie heeft ons gestel aangepast op hardlopen. HIerdoor kunnen we urenlang klappen opvangen door de bijzondere constructie van onze voeten, knieën, heupen en ruggengraat. Schoenen met extra demping kunnen hierbij extra ondersteuning bieden. Als je hardloopt zet je allerlei processen in werking die gezond zijn voor je lichaam. Een aantal voorbeelden van deze processen zijn vetverbranding, extra reiniging door zweten, betere stoelgang, versterking gewrichten en training van hart- en bloedvaten.

Hardlopen brengt kleur in je leven

Door regelmatig een rondje te hardlopen, voel je je ook energieker. Het brengt letterlijk kleur in je leven. De Run For Joy collectie van Mizuno sluit hier perfect op aan. Daag jezelf uit, stel doelen en ga trainen. En doe dat vooral met heel veel plezier. Run for Joy.