De voordelen van STOX Compressiesokken

28 March 2023
De voordelen van STOX Compressiesokken

Klinken vermoeide benen, kramp, spierpijn en blessures je jammer genoeg bekend in de oren na een (flinke) ronde hardlopen? Dan is het tijd voor STOX Energy Socks. Deze compressiesokken/kousen geven jou als hardloper de benodigde energieboost in de benen voor kilometers loopplezier én voorkomen blessures, spierpijn en kramp.

Wat is het nut van compressiekousen en -sokken?

Jij wilt nog wel, maar je benen willen niet of kunnen zelfs niet meer. Vermoeidheid, kramp, pijn en blessures in de benen en schenen zijn absolute showstoppers die je niet wilt ervaren tijdens het hardlopen of erger, wanneer je midden in een halve of hele marathon zit. Tijd om daarmee korte metten te maken door compressiesokken te dragen. Deze hardloopsokken zorgen niet alleen voor comfortabele, koele en blaarvrije voeten ook stimuleren ze de optimale bloedcirculatie in de benen waardoor lopen als zweven gaat voelen. Daarnaast voeren deze sokken afvalstoffen sneller af voor een spoedig herstel en met het schokabsorberend effect worden blessures voorkomen. Dit alles samen zorgt ervoor dat jij het maximale uit je run haalt en de volgende keer weer.

Hoe werken STOX compressiesokken/kousen?

In de STOX compressiesokken is de medische technologie van degressieve compressie verwerkt en zorgt daarmee voor de optimale bloedcirculatie in de benen. De sok biedt geleidelijk hoge druk van voet tot knie waardoor er over het gehele been de juiste compressie wordt geboden. Hiermee geniet je van een heerlijke energieboost in je benen, extra ondersteuning en zijn zware, pijnlijke en gezwollen benen verleden tijd. Denk je nu, dit klinkt te mooi om waar te zijn?! Het is wetenschappelijk bewezen! De preventieve werking van compressiekousen is uitgebreid getest in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Zo heeft 93% van de hardlopers met traditionele hardloopsokken last van spierpijn na een run van 10 kilometer, terwijl dit slechts 14% was na het rennen van 10 kilometer met sportcompressiekousen*

Hierom kies je voor STOX Energy Socks

Je bent om! Maar waarom kies je dan voor STOX Energy Socks? Heel simpel. De STOX Energy Socks hebben een strakkere pasvorm wat resulteert in een constante lichte druk op de kuit, waardoor bloed sneller stroomt en je spieren dus meer zuurstof krijgen. Dankzij dit verhoogde zuurstofgehalte voel jij je fitter en wordt vermoeidheid langer uitgesteld. In de winter geniet je met de kniehoge hardloopsok van extra warmte. En in de zomer? Is er een Lightweight variant met vochtafdrijvende materialen waarmee jij je voeten koel houdt in het heetst van de strijd.

De technologie erachter

Wat zijn de technieken achter deze onmisbare hardloopsokken?

  • - De STOX® Energizing Flow: Deze technologie vermindert spiervermoeidheid en bevordert de verwijdering van afvalstoffen, waarmee je herstel wordt versneld.
  • - De ‘Moisture Wicking Fabrics’ vochtafdrijvende weefsels hebben een hoger ademend vermogen dan natuurlijke weefsels, zoals katoen. Dit is de snelst drogende stof die beschikbaar is en droogt tot wel vier keer sneller dan katoen.
  • - Om de perfecte druk en de beste kwaliteit te garanderen, maakt STOX de Energy Socks met zeer geavanceerde medische machines. De degressieve compressie wordt bereikt door zogenaamde rondbreitechniek.

* Ali, M.P. Caine, B.G. Snow. ‘’Graduated compression stockings: Physiological and perceptual responses during and after.‘’ Journal of sports sciences, 2007.