Make it a september to remember!

30 August 2018
Make it a september to remember!

Top 5 hardloopevenementen

Voor alle hardloopfanaten heeft Hardloopshop.nl een top 5 samengesteld van de meest uitdagende & leukste hardloopevenementen in de maand september. Diverse hardloopevenementen van een marathon tot aan een Mud Run en Trailrun, genoeg uitdagingen liggen deze maand te wachten op jou! Kijk hieronder snel waarvan jouw hardloophart sneller gaat kloppen, en ga de strijd tegen de klok aan.

1. Bridge to Brigde, Arnhem

Wanneer; Zondag 9 september
Afstanden; Kidsrun – 5km – 10km – 16,1km
Deelnemers; 1.001-5.000

Bridge to Bridge is het grootste hardloopfestijn van Arnhem en omgeving. De route loopt vanuit het historische centrum van Arnhem over de historische John Frost-brug. Via het natuurgebied Meinerswijk keer je terug naar de start in de binnenstad van Arnhem, bij de Eusebius-kerk. Deze prachtige route is voor elke hardloper een topuitdaging.

Voor de hardlopers die meer sensatie zoeken, is er naast de Bridge to Bridge loop ook een Freedomtrail. Deze trail over de onverharde paden volgt de beroemde locaties van operatie Market Garden. Tijdens de trail wordt het uiterste van je gevraagd zowel mentaal als fysiek, durf jij de strijd aan?

Inschrijven doe je hier

2. Bikse Natuurmarathon, Hilvarenbeek

Wanneer; Zondag 16 september
Afstanden; 1 km -6km- 10km- halve marathon -31km - marathon

Natuurlijk mocht een marathon niet ontbreken in de hardloopshop top 5. Met de Bikse Natuurmarathon is een mooie marathon opgenomen in de top 5, de verschillende afstanden gaan grotendeels over verharde wegen en paden. Het is een route die je door de bossen en velden rondom Hilvarenbeek voert. De marathonlopers lopen twee dezelfde rondes van 21,1 km. Er is een afstand van 31 km opgenomen in de wedstrijd, wat het erg interessant maakt voor marathons lopers in voorbereiding.

Inschrijven doe je hier

3. Dam tot Dam Loop, Amsterdam

Wanneer; Zaterdag 22 & Zondag 23 september
Afstanden; 5 EM(8,05km), 10 EM(16,09km)
Deelnemers; 65.000

Dit jaar kunnen hardlopers alweer voor de 34ste keer meedoen aan de Dam tot Dam loop, Het grootste hardloopevenement van Nederland en is dus uiteraard opgenomen in de top 5. Aangemoedigd door duizenden toeschouwers ga je van start op Prins Hendrikkade hierna volgt al snel het bijzondere moment in de Ij-tunnel, daarna volgt een mooie route door de straten van Amsterdam-Noord om vervolgens te finishen in Zaandam.

De Businessloop bij de Dam tot Damloop is jaarlijks de grootste ter wereld in haar soort. De Businesloop is beschikbaar voor zowel de 10 Engelse mijl als de 5 Engelse mijl. Voor ieder bedrijf een geweldige uitdaging en leuk evenement om aan te deel te nemen.

Inschrijven doe je hier

4. Mudmasters, Biddingshuizen

Wanneer; zaterdag 22 & zondag 23 september
Afstanden; 6km, 12km, 18km, 42km
Deelnemers; 23.000

Voor de echte bikkels onder ons, kan de mudmasters race in Biddingshuizen niet ontbreken in onze top 5. De mudmaster is een geweldige ervaring voor iedere loper die het zo zwaar mogelijk opzoekt. Een dag vol modder, hinderissen en afzien, gepaard met een hoop plezier is iets om af te vinken op je bucketlist.

Ook voor familie en vrienden is er plaats bij mudmaster, de Family Edition over een parcours van 3 of 5 kilometer is een onvergetelijke ervaring waar met veel plezier op terug gekeken kan worden.

Inschrijven doe je hier

5. Run for Kika, Amsterdam

Wanneer; Zondag 30 september
Afstanden; 0,2 km-0,5km-1km-5km-10km
Deelnemers; 2000-3000

Tot slot een heel mooi initiatief om voor te gaan hardlopen. Ren mee met de Run for Kika in Amsterdam, om zo samen de strijd tegen kinderkanker aan te gaan. De route door het Amsterdamse Bos is een uitdagende route, waaraan daarnaast een mooie dag vasthangt. Er is van alles te doen om de wedstrijd heen wat een heel bijzonder sfeer aan deze loop geeft. Naast de voldoening die je uit het hardlopen haalt, geeft de strijd tegen kanker jouw prestatie extra glans!

Inschrijven doe je hier

Let’s go september

Met deze top 5 kan jouw hardloopmaand in september niet meer stuk. Schrijf jezelf snel in, en beleef geweldige ervaringen tijdens het lopen. Voor meer evenementen in september kun je altijd contact opnemen met Hardloopshop.nl