4x tips om jezelf te motiveren tijdens Blue Monday (en andere dagen)

20 January 2020
4x tips om jezelf te motiveren tijdens Blue Monday (en andere dagen)

Blue Monday is zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Kies er daarom voor om juist vandaag de deur uit te gaan! Wij geven je vier tips om jezelf te motiveren tijdens Blue Monday (en andere dagen).

1. Daag jezelf uit en loop een creatief rondje

Een rondje hardlopen kan helpen om je mentaal beter te voelen. Denk maar aan die euforische runner’s high tijdens het lopen van lange afstanden. Heb je er al eens over nagedacht om een creatief parcours te lopen in de vorm van een herkenbare tekening? Oké, het kost misschien wat tijd om dit uit te stippelen bij jou in de buurt, maar je kunt met een grote glimlach naar je gelopen rondje kijken.

2. Vervang je looptraining voor een zwemtraining

Is er bij jou in de buurt een zwemcomplex aanwezig? In dat geval kun je er voor kiezen om je looptraining een keer te vervangen voor een zwemtraining. Je versterkt je spieren en verbetert je conditie. Ben je aan het herstellen van een blessure of ben je aan het trainen voor een triatlon, dan is zwemmen bij uitstek geschikt.

3. Zorg goed voor je lichaam

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je lichaam in shape moet houden. Voeding en blessurepreventieproducten kunnen hier voor een groot deel aan bijdragen. Probeer bijvoorbeeld eens compressiekousen uit als je snel last hebt van vermoeide benen, voeg sportvoeding aan je hardloopschema toe en let op je vochtinname tijdens en na het lopen.

4. Schrijf jezelf in voor een hardloopevenement op Blue Monday

Blijf je vanavond liever thuis? Bijvoorbeeld omdat je een rustdag pakt na die ene lange duurloop van gisteren, of omdat je vandaag (helaas) geen tijd hebt om te lopen? Schrijf jezelf in voor een hardloopevenement op Blue Monday! Hierdoor krijg je gegarandeerd weer en boost om langere afstanden te gaan trainen of je duurlopen af te wisselen met intervaltrainingen.