Road To Marathon

8 February 2022
Road To Marathon

Op 9 en 10 april 2022 ademt de stad hardlopen tijdens de 41e editie van de NN Marathon Rotterdam. De NN Marathon Rotterdam is, mede door het vlakke parcours, een van de snelste marathonsteden ter wereld. Wij stellen graag de deelnemers van de Road To Marathon aan je voor!

Stephane:

2021 was geen pretje door een voedselvergiftiging, maar ik heb de marathon wel gewoon uitgelopen. Mijn doel is het verder inspireren van mijn zoon voor sport en hardlopen. Voor mezelf wil ik heel graag marathon master halen (10x) dus ik heb genoeg ambitie en nog veel te leren!

 

Isa:

Ik heb een drukke baan in de zorg en vind het fijn om mijn hoofd leeg te maken tijdens het hardlopen. In 2019 hebben we nog wat evenementen meegepakt, waar ik aan het einde van het jaar merkte dat ik wat sneller kon lopen en ik begon het echt leuk te vinden. Helemaal na de marathon in Valencia waar mijn tweelingzus de hele liep en ik de 10k!


Ruud:

Op latere leeftijd, rond mijn 50e, ben ik begonnen met hardlopen. In de afgelopen 10 jaar heb ik 3 marathons gelopen. Allemaal gefinished maar voor mijn gevoel een zware strijd en net onder de 5 uur binnen. Dit jaar word ik dus 60 en wil alsnog een keer een marathon lopen. Want die 42,2 km is niet niets voor mij dus is deze uitdaging is pittig. In oktober heb ik al enkele PR gelopen op de 10 km (Rotterdam) en 21km (Amsterdam).

Het gaat super voor mijn gevoel met mijn huidige aanpak. Waarom Rotterdam? Omdat ik deze al een keer gelopen heb en inderdaad moet zeggen: ‘deze is erg leuk en mooi en supergezellig”.


Michael:

In het voorjaar van 2019 ben ik besmet geraakt met het hardloopvirus en nadat ik in juni al eens met Björn heb mogen lopen werd ik alleen maar fanatieker. De laatste tijd heb ik moeite met gemotiveerd blijven terwijl ik nog mooie doelstellingen hebt. Een clinic van Björn en Rob geeft mij ongetwijfeld de boost die ik nodig heb.


Deborah:

Sinds ik 12 jaar geleden voor het eerst meedeed aan een hardloopwedstrijd - om een hoger cijfer voor gym te krijgen - ben ik eigenlijk altijd wel redelijk steady blijven lopen. Soms wat meer, soms wat minder. Soms als aanvulling op een andere sport. Maar over het algemeen trek ik al jarenlang wekelijks zo’n 2 keer mijn hardloopschoenen aan. De ¼ Rotterdam Marathon vind ik een van de mooiste hardloopevents van Nederland waar ik - tot nu toe - nog nooit aan heb meegedaan. Dit lijkt me een mooi moment om daar verandering in te brengen.


Ken:

Ik had door enkele heel zware knieblessures de moed ooit verloren om ooit nog te kunnen lopen. Door inzet , toewijding ben ik er in geslaagd om tegen alle voorspellingen van dokters kunnen tonen dat ik nog kon lopen.

Nu is een leven zonder lopen ondenkbaar. Het geeft me ontzettend veel energie en is een remedie tegen elke tegenslag. Zo probeer ik mensen te inspireren en ook steeds te lopen voor goede doelen. Al meer dan drie jaar verzamel ik dan ook al meer dan €10.000,- al lopend voor goede doelen.


Jurre:

Ik loop al hard sinds mijn 6e en loop afstanden die variëren van de 5 tot 10 km. De 1/4e marathon heb ik nog nooit afgelegd in wedstrijdverband (langste was 10). Het mooiste van het hardlopen vind ik het genieten van de natuur en de trainingen die je afgewerkt hebt. Ik haal daar veel voldoening uit.

 

Björn:

Na het behalen van de Olympische limiet vorig jaar, kijk ik er nu enorm naar uit om in Rotterdam voor een mooie tijd te gaan en hopelijk een mooi PR! Dat zou dan ook de limiet betekenen voor de EK in München in augustus, waar ik graag aan mee wil doen!

 

Nellie:

Inmiddels weet ik al heel wat jaren dat hardlopen meer betekent dan alleen maar lopen. Ik wil me graag goed voorbereiden en daarom is een clinic meer dan welkom. Ik weet ook hoe gaaf het is om van Björn een clinic te krijgen. Mijn zoon heeft dat ook eens mogen ervaren.

 

Marlenne:

Tijdens de Road To Marathon is mijn doel om sneller te leren lopen. Op deze manier hoop ik dat ik mijn tijd kan verbeteren van mijn 1e marathon, vorig jaar oktober in Parijs.

 

Bibi:

Rotterdam is de stad waar mijn moeder is opgegroeid, een stad die ik amper ken, maar dat de Rotterdam Marathon een fantastisch evenement is, staat. De kwart is de uitdaging, gezien ik heerlijk kan verdwalen in lange duurlopen, maar ook wel uitkijk naar een keer een snelle afstand, liefst onder de 45min.

 

Jelani:

Lopen is mijn passie en loop nu vooral op de baan (1500m) maar wil in april mijn wintertraining afsluiten met een 1/4e marathon bij ''de mooiste'' Rotterdam marathon. Het lijkt mij heel leuk om samen met Björn en de rest van de groep gemotiveerd te raken om ieders doel te bereiken.