Review - De waterdichte UA HOVR™ Sonic 4 Storm

8 December 2021
Review - De waterdichte UA HOVR™ Sonic 4 Storm

Inmiddels ben ik al een aantal jaar groot fan van Under Armour hardloopschoenen waarbij sinds dit jaar mijn favoriete model de UA Flow Velociti Wind is. Dit is een schoen zonder rubber in de zool waardoor hij erg soepel is. Vorig jaar kreeg ik ook de kans om de UA HOVR Sonic 3 Storm te proberen en mocht ik hiervan in samenwerking met Runningdirect zelfs een aantal paar weggeven. Inmiddels is er een nieuw model uit van deze schoen en kreeg ik wederom de eer om deze te testen. Na een maandje op deze schoen gelopen te hebben deel ik graag met jullie mijn ervaringen.

Upper

De upper van de nieuwe UA HOVR Sonic 4 Storm is wat deze schoen zo ontzettend bijzonder maakt. Deze is namelijk waterafstotend zonder dat dit afbreuk doet aan het ademend vermogen. Hierdoor is deze schoen precies wat je nodig hebt voor deze herfstachtige dagen in Nederland.

Daar waar ik persoonlijk het vorige model van de UA HOVR Sonic Storm stug vond door het materiaal van de waterdichte bovenkant is dat bij het nieuwe model totaal niet meer het geval. Het vernieuwde model is gemaakt van speciaal compressiemesh wat super soepel en licht is. Bovendien zit de tong aan het voetbed vast met elastische vleugels zodat de schoen over de gehele voet goed aansluit.

Zool

De zool maakt deze schoen onwijs licht en soepel, er is een speciale UA HOVR technologie gebruikt en dat merk je gelijk. Daarnaast is de zool lekker soepel.  De combinatie tussen de lichte en soepele zool maakt dan ook dat hij naar mijn mening ideaal is voor het lopen van snelle tempo's. In de hak is een verhard hielstuk verwerkt waardoor je wel voldoende stabiliteit behoudt. In de zool is de zogenaamde HOVR foam gebruikt, wat zorgt voor een fijn en soepel gevoel. Daarnaast is de zool gemaakt van speciaal rubber zodat je goed grip hebt met de grond, perfect voor de regenachtige herfstdagen van dit moment maar ook voor de sneeuw die vast nog gaat komen…

Uiterlijk

Zeg nou zelf, het uiterlijk van een schoen is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als hoe hij zit. Persoonlijk vind ik de UA HOVR Sonic 4 Storm een hele toffe schoen om te zien. Hij is voor een hardloopschoen erg elegant en niet te grof. Bovendien zorgt de neutrale kleurcombinatie ervoor dat je ze met al jouw hardloopoutfits kan combineren.

Na een maandje trainen op deze schoen kan ik met zekerheid zeggen dat hij mij enorm positief heeft verrast, ik zal hem dan ook iedereen aanraden!! Een heerlijk lichte en snelle schoen maar tevens ideaal voor je lange duurloop in de regen. De enige opmerking die ik heb is dat je een halve maat groter nodig hebt van deze schoen dan je gewoonlijk koopt van je hardloopschoenen.