Review - Under Armour FLOW Velociti Wind

20 December 2020
Review - Under Armour FLOW Velociti Wind

Al meer dan een jaar ben ik een enorm groot fan van de hardloopschoenen van Under Armour, met als favoriet de HOVR Machina. In maart kwamen zij met een nieuw model op de markt, de UA Flow Velociti Wind.
Hiermee werd een schoen gelanceerd zonder rubber in de zool! Ik had de grote eer om deze schoen te mogen testen. Na een maandje op deze schoen gelopen te hebben deel ik graag met jullie mijn ervaringen.

Zool

De zool is wat deze schoen onwijs vernieuwend maakt want zoals hierboven reeds beschreven is in de zool van deze schoen geen rubber gebruikt! Hierdoor is hij extra licht en dat merk je direct. Ik vind deze schoen dan ook ideaal voor het lopen van snelle tempo's.

De Flow tussenzool zorgt voor een erg goede demping, hierdoor wordt vermoeidheid uitgesteld en kan je blijven gaan! Bovendien zit in deze zool, net als in alle andere UA schoenen, een fantastische gadget verwerkt. Via een bluetooth systeem kan je met de MapMyRun app je gegevens uitlezen en zelfs onder het lopen gecoacht worden. Zo helpt deze schoen jou onder andere om je cadans, paslengte, grondcontacttijd en voetlanding te verbeteren. Geloof mij, data waar je echt heel erg blij van wordt!

Upper

De upper van de nieuwe UA Flow Velociti Wind heeft ook de nodige veranderingen doorgemaakt ten opzichte van de voorgaande modellen. Het Warp bovenwerk is superlicht en zorgt ervoor dat de schoen goed om de voet heen past en dus ook beter aansluit. Door dit materiaal ademt de schoen ook meteen beter. Ondanks de flexibele zool en de lichte bovenkant is de hak van deze schoen stevig en biedt meer dan voldoende stabiliteit.

Uiterlijk

Zeg nou zelf, het uiterlijk van een schoen is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als hoe hij zit. Persoonlijk vind ik de UA Flow Velociti Wind een hele toffe schoen om te zien. Hij is voor een hardloopschoen erg elegant en niet te grof. Bovendien zorgt de neutrale kleurcombinatie ervoor dat je ze met al jouw hardloopoutfits kan combineren. Vind jij ze wat té neutraal? Dan zitten er nog fel roze veters zodat deze parels direct opvallen.

Na een maandje trainen op deze schoen kan ik met zekerheid zeggen dat hij mij enorm positief heeft verrast, ik zal hem dan ook iedereen aanraden!! Als je mij vraagt wat de negatieve punten zijn weet ik het namelijk oprecht even niet.. Misschien heb ik wel een nieuwe favoriet?