Review STOX Energy Socks

23 August 2021
Review STOX Energy Socks

REVIEW STOX ENERGY SOCKS

Eigenlijk gebruik ik, Björn Koreman de sokken van STOX Energy Socks al jaren, maar waarom gebruik ik ze en wanneer? Dat is altijd heel wisselend en daarom vertel ik jullie er graag meer over in deze review!

Werking

De STOX sokken zitten als het ware strak om je enkel en kuit, waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat in je benen. Daarnaast zorgt het voor een maximale zuurstofcapaciteit van de spieren. Ook worden door deze technologie sneller afvalstoffen afgevoerd, waardoor je je fitter voelt en dus sneller hersteld voor de volgende training of wedstrijd!

Wanneer draag ik ze?

De afgelopen periode heb ik veel kleine pijntjes gehad. Ik probeer deze altijd onder controle te krijgen en er natuurlijk voor te zorgen dat het geen echte blessures worden. Balans hierin vinden is enorm belangrijk, maar met name bij onderbeenpijntjes helpt STOX hier vaak mee. Je merkt tijdens het lopen dat de STOX sokken je kuiten en achilles als het ware ‘beschermen’, waardoor de klappen die opgevangen moeten worden minder impact hebben op je onderbenen en achillespezen. Dit heeft mede te maken met de betere doorbloeding van de sokken, waardoor dit eigenlijk ook meteen een positief effect heeft op je bovenbenen.

Vaak in de avond draag ik de recoverysokken van STOX. Met name na een zware training of als ik weet dat er een zware training aankomt, vind ik het fijn om de doorbloeding op gang te brengen. Ongeveer 2 tot 4 uurtjes en dan vaak met de benen omhoog, resulteert bij mij altijd in frisse benen, zodat ik de volgende dag weer kan knallen. Voor mij de perfecte manier van herstel!

Favoriet

Zoals je misschien in het enthousiasme al kon lezen, ben ik enorm fan van de recovery sokken van STOX. Zeker in de marathonvoorbereiding heb ik ze nodig als ik twee dagen achter elkaar meer dan 30 kilometer per dag loop. De running variant ben ik ook erg over te spreken, daar deze wat dunner zijn in het voetbed en dus ideaal aansluiten.