Review Saucony Hardloopkleding

18 September 2020
Review Saucony Hardloopkleding

Sommige lopers noemen het een luxe maar de juiste hardloopkleding kan je training enorm veraangenamen. In deze review vertel ik jullie over mijn ervaring met de nieuwe Saucony kleding.

Mijn naam is Gert-Jan Wassink, 34jr en inmiddels loop ik 18 jaar mee in de Nederlandse top. Mijn beste prestatie is een 21e plek op het EK cross daarnaast ben ik twee keer 3e geworden op het NK marathon. Als marathon en crossloper heb heel wat uren buiten in weer en wind hardgelopen en daarom vindt je ook van alles en nog wat in mijn kleding kast.

Veraangenaam je training met  hoge kwaliteit kleding

Laten we beginnen met een belangrijk punt, wil je echt je training veraangenamen kies dan voor hoge kwaliteit kleding. Je merkt het echt tijdens het lopen! Hoe vaak ik niet hardlopers zie met schuurplekken, bebloede shirts of kleding stukken die helemaal doorweekt zijn van het zweet. Geen ademende kleding en ongemak als gevolg.

Een ander fenomeen wat ik veel zie is hardloopkleding wat veel te dik is. De stof ademt niet en met oververhitte hoofden lopen de mensen rond. Zeer nadelig voor je training, want wanneer jij je te warm aankleed blaas jij jezelf op. Je kerntemperatuur stijgt en de warmte kan je niet kwijt. Gevolg is dat dit echt negatieve gevolgen heeft voor je prestatie.

De nieuwe kledingcollectie van Saucony

Het gave aan de nieuwe kleding van Saucony is dat er weer echt goed nagedacht is en goed aansluit bij wat de hardloper wil. Of je nu een topatleet of recreatieve loper bent je wilt goed ademende kleding die lekker aansluit rondom je lijf.
De kleding ziet er daarnaast gaaf uit en heeft een hele mooie pasvorm. Laten we aantal items eruit pakken zodat je weet hoe jij ideaal een pakket voor jezelf kunt samen stellen waarmee je door weer en wind kunt lopen, in warme en koude omstandigheden.

Saucony Zipline Shortsleeve

Laten we beginnen met de eerste laag. Zelf loop ik veel interval trainingen, het weer wordt nu weer wat wisselvalliger en soms kan het nog echt heel benauwd weer zijn. De Zipline Shortsleeve is echt een musthave! Ideaal als onderlaag voor de koudere dagen die eraan gaan komen, perfect voor de warme dagen om lekker in te trainen. Het shirt is heel comfortabel, sluit goed aan en is zeer goed ademend.

Saucony Ramble Longsleeve

Mocht het van dat twijfelachtige weer zijn dan is het de Ramble Longsleeve perfect om aan te trekken. Heerlijk wanneer het ’s ochtends bijvoorbeeld nog frisjes is maar een jack net te warm is om aan te doen.

Saucony Drizzle Jacket

Dan komen we op mijn nieuwe favo jack. Het Drizzle Jacket, dit jack is super geschikt als toplaag over een short sleeve of long sleeve shirt. Ik combineer dit graag met de Zipline Shortsleeve. Het jack is super licht, perfect dus wanneer je altijd een jack in je tas wilt meenemen. Een perfect jack ook voor trail runners, achter in je trailbag stop je het jack en je voelt niet eens dat je er één bij je hebt! Het jack draag ik ook graag wanneer het ligt miezert en de temperatuur nog lekker boven de 15 graden is.

Saucony Solstice Tight

Nu hebben we het alleen nog maar over de nieuwe bovenkleding gehad. Maar in de nieuwe collectie zitten ook een paar hele prettige tights. Voor de komende dagen wanneer je weer je workouts ’s avonds in het donker gaat doen is de Solstice Tight geschikt. Het grappige van deze tight is dat deze een handig zakje heeft, waar je je telefoon in mee kunt nemen. De tight bevat een reflectie zijde waardoor je heel goed zichtbaar bent in het donker. De naden van de tight zijn heel mooi weggewerkt waardoor het heel lekker en prettig zit, geen schuurplekken voor smooth running.