Getest: Puma Deviate Nitro 2 WNS

21 October 2022
Getest: Puma Deviate Nitro 2 WNS

De ultralichte Puma Deviate Nitro 2 voor vrouwen is uit en beloofd een superieure demping te hebben. Wij waren al fan van de eerste Deviate Nitro en zijn benieuwd wat deze vernieuwde versie voor ons in petto heeft. Puma ambassadeurs Jip, Lotte en Janneke hebben de Puma Deviate Nitro 2 voor RunningDirect getest en delen hun ervaringen met je in deze blog.

Let’s go met Jip Sanders

Ik heb de ‘Deviate Nitro 2’ van PUMA ontvangen om te testen. Ik moest heel even geduld hebben, want ik was nog herstellende van mijn marathonpijntjes, maar inmiddels heb ik er een eerste ronde in de natuur mee kunnen maken.

Ik merk allereerst dat de schoen goed aansluit om mijn voet, waardoor ik er comfortabel mee loop. De schoen heeft een carbon plaat (genaamd INNOPLATE) die volledig over de lengte van de schoen zit. Tegelijk ervaar ik voldoende demping in de schoen, waardoor ik makkelijk vooruitkom.

Goed om te weten is dat de Deviate Nitro 2 lichter is dan zijn voorganger en een neutrale hardloopschoen is, dit houdt in dat de afwikkeling van je voet en hoe deze naar binnen kantelt tijdens het hardlopen neutraal is (pronatie). Deze schoen is bedoeld om mee op de weg te lopen, voor zowel korte als langere afstanden. Is een roze kleur niks voor jou? Dan is de schoen ook nog in groen/geel of zwart te bestellen. Handig aan deze roze (en de groen/gele) variant is dat ik goed zichtbaar ben in het donker, heel belangrijk nu het steeds grauwer en donkerder wordt!

Mijn eerste indruk in het kort: een fijne schoen dat ik voor verschillende soorten trainingen kan gebruiken! Let’s go!

Lotte van Leeuwen rockt deze eyecatcher

Ik ben echt mega fan van de Deviate Nitro lijn van PUMA. Laatst heb ik de nieuwste Deviate Nitro 2 mogen proberen en heb ik kilometers gemaakt hier tijdens mijn trip in Zuid-Afrika. Dit model is een stuk lichter dan de voorganger. Ze lopen heerlijk; je voelt gelijk dat de schoenen door de INNOPLATE (de carbon plaat die door de hele schoen zit) in combinatie met de NITRO Elite Foam in de tussenzool goede ondersteuning biedt. Je landt ‘zachter’ dan ik gewend bent, maar de schoen blijft toch extra goede grip geven. Ook rondom het enkelgebied heeft de schoen goede grip, waardoor je niet met je enkel uit de schoen ‘slipt’. Ik vind deze schoenen zowel geschikt voor korte als langere afstanden en voor elk type vrouwelijke hardloper, ook omdat het een ‘lichtgewicht’ schoen is.

Daarnaast is de kleur natuurlijk ook fantastisch en een echte eyecatcher voor bij je running outfit!

Janneke Scherpenhuyzen neemt deze Puma overal mee naartoe

Wat vind ik belangrijk aan een hardloopschoen? Een aantal punten vind ik erg belangrijk: gewicht, comfort, support & demping. De Deviate Nitro 2 voor dames is een nieuw model hardloopschoen van PUMA gericht op de vrouwen voet. Wat ik erg fijn aan deze schoen vind is dat die naast dat die erg licht is, een goede demping heeft. Wat erg helpt tijdens lange endurance runs en interval training. Door de premium NITRO Elite foam in de tussenzool voelt het echt alsof je op kussentjes loopt. De zool loopt mooi rond naar voren wat helpt voor een goede afzet en afwikkeling van de voet. Het profiel van de schoen heeft een goede stevige grip op de weg, dus ook voor regenachtige dagen prettig om niet dat gevoel te krijgen dat je weg kan glijden op het wegdek of stoeprandjes.

Het materiaal aan de bovenkant is erg comfortabel en ademend en wikkelt zich om je enkel heen wat zorgt voor goede support. Ik vind dit erg belangrijk in een hardloopschoen omdat ik naast op de weg rennen ook veel trail ren in de bossen en bergen waar support voor je enkel natuurlijk enorm belangrijk is.

Al met al echt een fijne hardloopschoen voor zowel de lange afstand renners als sprinters onder ons! Kijk er naar uit om (nog) meer kilometers met deze fijn schoen te gaan lopen :-)