Review - Nike Air Zoom Pegasus 38

1 July 2021
Review - Nike Air Zoom Pegasus 38

We zijn weer een jaar verder, dus dat betekent dat Nike weer met het nieuwste model van de Pegasus komt: de Nike Pegasus 38!Voor mij is de Nike Pegasus de ideale hardloopschoen voor rustige duurlopen, maar mij is opgevallen dat in de loop der jaren het ook een steeds betere schoen wordt voor tempo’s en intervallen. Daarom loop ik er nu ook vaak tempoloopjes op. Ondertussen heb ik de Nike Pegasus 38 een aantal weken getest en deel ik graag mijn ervaringen met jullie.

ZOOL

Bij de zool van de Pegasus 38 is er weer gebruik gemaakt van de Air Zoom unit, net als bij de Pegasus 37. Hierdoor word je meer naar voren gedwongen en zorgt de zool voor meer reactiviteit. Wel is er meer foam toegevoegd in de middenzool. Dat merk je eigenlijk meteen doordat hij wat zachter is en daardoor ook tijdens en na de training minder druk voelt op achillespezen en kuiten. Echt een pluspunt! De combinatie van een zachte zool maar toch de reactiviteit, maakt het voor mij de ideale schoen voor alle soorten trainingen!Daarnaast is de zool voorin wat breder waardoor ik automatisch wat meer naar voren gestuurd wordt. Wat mij ook opvalt is dat de slijtage erg langzaam gaat bij de zool. Ondertussen heb ik er al een paar honderd kilometer op gelopen (ik loop gemiddeld 150km per week) en er is nog weinig slijtage te zien!

BOVENKANT

Wat meteen het meeste opvalt aan de buitenkant van de schoen is de tong. Deze is weer gewatteerd. Waar de Pegasus 37 een hele dunne tong had, heeft de Pegasus 38 dus weer een dikkere tong. Van tevoren dacht ik dat dit wat meer irritatie zou geven, maar dat is zeker niet het geval. Het zorgt juist voor wat meer comfort en het voelt zacht aan, waardoor de schoen meer als een sok aanvoelt. De upper voelt daarnaast in zijn geheel ook zachter aan, waardoor dat “sokgevoel” echt enorm fijn is!

UITERLIJK

Misschien wel het belangrijkste tegenwoordig;-). Nike slaagt er in ieder geval enorm goed in om de juiste kleursamenstelling te vinden voor deze allrounder. Weinig felle kleuren, maar juist strakke samenstellingen, waardoor ze zelfs als casual goed te dragen zijn. Het Nike logo staat er wat groter op en springt er wat meer uit, maar dat mag gezien worden op dit model. Een echte eyecatcher met redelijk neutrale kleuren, wat mij zeker aanspreekt!Ook na de 38e editie van de Pegasus blijft dit gewoon mijn favoriete model. Qua pasvorm, comfort en uitstraling staat deze schoen bij mij op nummer 1!